Kadıköy Çizgi Festivali Yoğurtçu Parkı’nda başladı

0

Kadıköy Çizgi Festivali Yoğurtçu Parkı’nda başladı

Festival; çizer söyleşilerinden canlı çizimlere, sergilerden mezatlara, imza günlerinden film gösterimlerine kadar birbirinden renkli etkinliklerle 24 Eylül’e kadar devam edecek.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Çizgi Festivali’ ne, birçok yayınevi, dernek ve platformun katılıyor.

Festival alanında kurulan stantlarda çizgi roman ve karikatür dergileri de okurları ile buluşacak.

Festival, 22 Eylül Cuma saat 15.00’de Çizgi Roman Okurları Derneği’nden Bülent Üstün ve Cengiz Üstün’ün imza günü ile başlayacak. Ayrıca yine aynı saatte Maltepe Üniversitesi Çizgi Film Ve Animasyon Bölümü Öğrencileri tarafından festivalin ilk film gösteriminde “Animasyon Seçkisi” çizgi severlerle buluşacak.

Kadıköy Çizgi Festivali’nde çocuklar, gençler ve yetişkinler için de birbirinden renkli atölyeler hazırlandı. Dernekler ve yayınevleri tarafından gerçekleştirilecek ve festival boyunca sürecek atölyelere kayıtlar stantlarda yapılacak.

Festival programında bu yıl 1977’den 1983’e kadar yayınlanan Star Wars destanının üretilen ilk filmleri olan Yıldız Savaşları Orijinal Üçlemesi’nin gösterimi de yapılacak. Ayrıca karikatür ve çizgi roman okurları, festival alanında ünlü çizerlerin gerçekleştireceği canlı çizimleri de izleyebilecek.

Absürt mizahıyla karikatür severlerin büyük beğenisi kazanan ünlü karikatürist Emrah Ablak da Kadıköy Çizgi Festivali’ne çizgi severlerle buluşacak. Moderatörlüğünü Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi sorumlusu Meriç Karcal’ın yapacağı söyleşi, 24 Eylül Pazar saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

Kadıköy çizgi festivali, üç gün boyunca saat 13.00-21.00 arasında ziyaret edilebilecek.