📽️Sevgilisine ‘seni çok seviyorum’ mesajını attı, kız arkadaşıyla el ele tutuşup 15’inci kattan atladılar

0

İki genç kızın hayatını kaybettiği intihar olayı, Konya’nın Meram ilçesi Yeni Şehir Mahallesi Aslanyüreği Sokak’taki bir sitede meydana geldi.

İlayda Ç. ve Latife Nur Ş., girdikleri sitenin 5’inci bloğundaki 15 katlı binanın çatısını çıktı. İlayda Ç., sevgilisine ‘Seni çok seviyorum. Latife de yanımda. Binanın çatısından atlayacağız’ diyerek bulundukları binanın konumuyla birlikte mesaj gönderdi.

Genç kızı eyleminden vazgeçirmeye çalışan sevgilisi, 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp durumu bildirdi. Kısa süre sonra İlayda Ç. ve Latife Nur Ş., birbirlerine sarılıp kendilerini boşluğa bıraktı. Onlarca metre yükseklikten beton zemine çakılan iki genç kızın düşme anları, güvenlik kameralarına yansıdı.

Sitede oturanların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, İlayda Ç. ve Latife Nur Ş.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis, çatı katında yaptığı incelemede iki gence ait çanta, mont ve seccade buldu. Site yönetimi ve dairelerde oturanlar, genç kızları tanımadıklarını, yüksek sesle konuşarak site bahçesinden binaya girdiklerini belirtti.

6

Latife Nur Ş.’nin cenazesi yapılan otopsinin ardından Selçuklu ilçesi Yazır Mezarlığı’na defnedildi. İlayça Ç.’nin cenazesi de memleketi Çankırı’ya gönderildi.

Polis ise iki genç kızın neden intihar ettiklerini araştırıyor. Ekipler, İlayda Ç. ve Latife Nur Ş.’nin siteye nasıl geldiklerini ve yanlarında birilerinin bulunup bulunmadığını belirlemek için bölgedeki güvenlik kamera kayıtları ile cep telefonlarını incelemeye aldı. Kilitli olduğu öne sürülen çatı kapısını nasıl açtıkları araştırıyor.