Her Gün Kulaklarınıza Masaj Yaparsanız Vücudunuza Ne Olur? Neler Düzelir? 

0

Her Gün Kulaklarınıza Masaj Yaparsanız Vücudunuza Ne Olur? Neler Düzelir? 

Stres, kaygı , baş ağrısı veya uyuşukluk; herkes hoş olmayan anlardan payına düşeni alır. Ancak bunların çözümü oldukça basit; kulak masajı!

Bunun en iyi yanı, her yerde, her zaman, hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesidir.

Kaslarınızdaki ağrılar azalır.

Kronik bel ağrısı olan kişilerde kulak masajının ağrıyı azaltmaya yardımcı olup olamayacağını test etmek ve görmek için bir  deney yapıldı  . Sonuçlar bu basit prosedürün rahatsızlığı azaltmanın etkili bir yolu olduğunu gösterdi.

Kulaklarınızın farklı bölgelerini, özellikle de loblarınızı nazikçe çekip ovalamak , birçok sinir ucunu uyarır ve beyninizin  endorfin salgılamasına yardımcı olabilir . Bu hormonların kendimizi iyi hissetmemizi sağladığı ve  ağrıların  hafifletilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir . Ayrıca kan dolaşımınızı da geliştirebilirler . Hatta bazı çalışmalar, bu basit masaj hareketleri sayesinde insanların fiziksel acılarıyla daha iyi başa çıkabildiklerini ve hatta ağrı eşiklerinin  yükseldiğini bile gösterdi.

Stres ve kaygı düzeyiniz azalır

Hastalar arasında küçük bir çalışma daha yapıldı. Sonuçlar, kulak masajının bu tür stresli durumlarda yapılacak iyi bir şey olduğunu kanıtladı. Kendinizi stresli, paniklemiş , huzursuz, yorgun veya sinirli hissediyorsanız kulağınızın  cennet kapısı noktasına yavaş dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu nokta kulağınızın üst kabuğunda, üçgen şeklinde bir oyuk hissi veren kısımda yer alır.

Baş ağrılarınız ve migreniniz gözle görülür şekilde rahatlayabilir.

Ağrı kesicilerin vücudunuz ve sağlığınız üzerinde ciddi ve potansiyel olarak yıkıcı etkileri olabilirken, kulak stimülasyonu  genellikle zararsızdır. Daha iyi bir etki için nane çayı gibi daha doğal ilaçlarla bile birleştirebilirsiniz .

Daha hızlı kilo verebileceksiniz.

Düzenli egzersiz yapmanın ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra, her gün kulaklarınızın farklı noktalarını ovuşturmaya da başlayabilirsiniz.  Diğer gerekli rutinlerle birleştirildiğinde  masajın daha hızlı kilo kaybına neden olabileceği ortaya çıktı. Hedefinize ulaştıktan sonra kilonuzu korumak ve sağlıklı kalmak için bunu yapmaya devam ettiğinizden emin olun.

Uykusuzlukla mücadelede faydalı olabilir.

Kulak stimülasyonunun rahatlatıcı bir etkisi olduğundan, yatmadan önce kendinizi sakinleştirmek ve gevşetmek için bunu yapabilirsiniz.  Bu işlem tek başına uykusuzluğu  tamamen ortadan kaldırmanıza yardımcı olmasa da , iyi bir uyku için gerekli olan rahatlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca halihazırda kullandığınız diğer tedavilere ek olarak da kullanabilirsiniz.

Size enerji artışı sağlar.

Kendinizi uyandırmak için sabah kahvenizi kullanmayı unutabilirsiniz. Bunun yerine kulaklarınızı biraz daha yoğun bir şekilde ovalamayı deneyebilirsiniz.  Kulaklarınızın sinir uçlarını uyarmak, belirli beyin merkezlerini harekete geçirebilir ve yorgunluğun azalmasını sağlayabilir. Gün içinde yorgunluğunuzun kontrolden  çıktığını , enerji seviyenizin düştüğünü hissettiğiniz zamanlarda da yapabilirsiniz  .

Kendinize kulak masajı nasıl yapılır?

Şu hareketleri deneyin:

Başparmağınız ve işaret parmağınızla tutarak kulağınızın üst kısmını yavaşça çekin. Kulağınızın dış kenarına doğru ilerlerken parmaklarınızı yavaşça ileri geri ovalayın.

Aşağı doğru hareketlerle kulağınızın arkasındaki kıvrımı okşayın. Ayrıca kulak kepçenizin hatlarını ve kıvrımlarını takip etmeyi de deneyebilirsiniz; lobu parmaklarınızla sıkıştırın ve yavaşça kulağı yukarı doğru hareket ettirin.

Kulak memesini başınızdan uzağa doğru çekin. Lobu tekrar parmaklarınız arasında sıkıştırın ve onlarla dairesel hareketler yaparak lobu yavaşça yoğurun.

Kulağınızın arkasındaki deriyi de çekin ve kulağın dış hatlarını aşağı doğru hareket ettirin. Parmaklarınız çene hattınıza ulaşana kadar bunu yapabilirsiniz.

Avucunuzu tamamen kaplayacak şekilde kulağınızın üzerine yerleştirin. Kulak kepçenizin üst kısmının kıvrılmasını sağlamak için kulağınıza bastırın ve avucunuzu aşağı doğru kaydırın.

Kulak kepçesini tekrar avucunuzla kapatın ve elinizle dairesel hareketler yapmaya başlayın.