Günde 2 Karanfil Yemeye Başlarsanız Vücudunuza Ne Olur?

0

Günde 2 Karanfil Yemeye Başlarsanız Vücudunuza Ne Olur?

Karanfil, Endonezya’ya özgü yaprak dökmeyen karanfil ağacının açılmamış kokulu pembe çiçek tomurcuklarıdır. Dünyanın en popüler baharatlarından biridir. Karanfil, ilave edildiği yemeklere verdiği tatlı lezzetin yanı sıra tıbbi özellikleriyle de bilinmektedir.

1.Bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Karanfil, bağışıklık desteği için alabileceğimiz en iyi yiyeceklerden biridir çünkü vücuttaki beyaz kan hücrelerinin miktarını artırarak  enfeksiyonlarla savaşmamıza yardımcı olur. Ve hepsi içerdikleri C vitamini sayesinde.

2.Sindirimi iyileştirirler.
Karanfil , sindirim enzimlerinin salgılanmasını arttırdığı için sindirim sorunlarına çare olarak kullanılabilir . Ayrıca mide bulantısını da azaltırlar. Karanfillerin sindirim sağlığını geliştiren ve kabızlığı önlemeye yardımcı olan liflerle dolu  olduğundan bahsetmiyorum bile . Karanfil ile sindirim sorunlarını tedavi etmenin en iyi yolu, onu toz halinde veya balla kavrulmuş olarak tüketmektir.

3.Diş ağrılarını dindirebilirler
Bu baharatın aynı zamanda lokal anestezik özelliği de bulunmaktadır . Diş ağrınız varsa, diş hekimine gidene kadar rahatsızlığı gidermek için rahatsız edici dişin üzerine bir karanfil yerleştirin.

4.Sağlıklı bir karaciğere katkıda bulunurlar.
Karaciğer vücudumuzun detoksifikasyonundan ve aldığımız ilaçların metabolize edilmesinden sorumludur. Karanfil yağında bulunan öjenol karaciğer fonksiyonunu iyileştirir .

5.Vücuttaki ağrı ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Eugenol ayrıca karanfillere analjezik ve antiinflamatuar özelliklerini de verir. Bundan faydalanmanın bir yolu bu baharatı baş ağrısı ilacı olarak kullanmaktır. Bunu 2 yoldan biriyle yapabilirsiniz: tüketin veya topikal olarak kullanın. Eğer tüketmeyi tercih ederseniz karanfil tozu ve kaya tuzunu bir bardak sütle karıştırıp içerek baş ağrınızı dindirebilirsiniz. Topikal olarak kullanmak isterseniz karanfilleri hindistancevizi yağına batırıp şakaklarınıza masaj yaparak rahatlatabilirsiniz.

6.Kemikleriniz ve eklemleriniz için iyidirler.
Karanfil, kemik ve eklem sağlığını destekleyen flavonoidler, manganez ve öjenol gibi bazı elementleri içerir. Bu maddeler kemik yoğunluğunu arttırır , kemik dokusunun oluşumunda görev alır ve sağlıklı mineralleri kemiklerimize taşır.

7.Antibakteriyel özelliğe sahiptirler.
Buenos Aires Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, karanfilleri E. coli ve stafilokok gibi bazı ciddi bakterilere karşı teste tabi tuttu  . Araştırma karanfil yağının  bu bakterileri yok etmede etkili olduğunu gösterdi . Çay ağacı yağı, karanfil ve fesleğenle yapılan bitkisel gargara tarifi bile var. Belçika’daki KU Leuven Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı’na göre , bu doğal gargara sadece 21 gün kullanıldıktan sonra diş eti sağlığını iyileştirebilir ve ağızdaki bakteri ve plak miktarını azaltabilir.

8.Antioksidanlarla doludurlar
Karanfil polifenollerin bir numaralı ve en güçlü besin kaynağıdır  . Polifenoller, bitkileri yediğimiz zaman emdiğimiz mikro besinlerdir. Vücudumuza büyük yararları vardır: Kolesterolü ve kan basıncını düşürürler, atardamarların fonksiyonlarını ve esnekliğini geliştirirler ve yaşam süresini uzatırlar .

9.Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilirler.
Karanfil , vücutta insülin gibi davrandığından , şeker hastalığı gibi kan şekeri sorunu olan kişiler için mükemmeldir . Kanınızdaki fazla şekeri hücrelerinize aktarmanıza, dengeyi yeniden sağlamanıza ve kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olurlar.

10.Kanın pıhtılaşmasını yavaşlatırlar.
Karanfilde bulunan öjenolün kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı bilinmektedir  . Bunun kan inceltici ilaçlarla kötü tepki verebileceğini unutmayın. Diyetinize daha fazla karanfil eklemeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerekir.