İNSAN BEYNİNDE CANLI, “MUTLU” BİR KURT!

0

İNSAN BEYNİNDE CANLI, “MUTLU” BİR KURT!

Avustralya’da bir hastanın beyninden ameliyatla canlı kurt çıkarıldı.

Canberra kentinde 64 yaşındaki bir kadın mide ağrısı, gece öksürükleri, gece terlemesi, unutkanlık ve depresyon şikayetleri ile hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sırasında çekilen beyin tomografisinde kadının beyninin sağ ön lobunda “alışılmamış” bir lezyon saptandı. Ameliyat kararı verildi ve asıl suçlu ameliyatta çıplak gözle belirlendi. Hastanın beyninde 8 santim uzunluğunda canlı kırmızı bir kurt vardı. Kurt maşayla alındı. Ameliyatı yapan doktor Hari Priya Bandi’ye göre, kurt epey güçlü haraket ediyordu ve “hayatından memnundu”

Kurdu ameliyatla hastanın beyninden çıkaran beyin cerrahı Dr. Bandi BBC’ye ameliyatı anlatırken kurdu çekip çıkardığı anı dile getiriyor…

YILANA NİYET, İNSANA KISMET

Hastaya 2 ay boyunca kabus yaşatan kurdun kimlik tespiti de yapıldı. Bir Ophidascaris robertsi idi. Bu kurt genellikle Halı Pitonu diye bilinen yılanlara musallat olan bir parazit.

Halı pitonları Güney Asya ve Avustralya’da yaşıyorlar. Dünyanın en uzun yılın türü olarak biliniyorlar.

Hastanın kurdu evinin yakınında bulunan ve halı pitonlarının yaşadığı gölün kıyısından ot toplarken kaptığı sanılıyor.

İnsan beyninden kurt larvası çıkarılması vakaları kayıtlara yer alıyor ancak canlı ve gelişimini tamamlamış bir kurdun insan beyninden çıkarılması tıp dünyasında bir ilk.