Atay BARBUROĞLU; Bir Film Önerisi: Cruella

0

Atay BARBUROĞLU; Bir Film Önerisi: Cruella

Sevgili okurlarım sizlere 2021 yapımı bir film tavsiye etmek istiyorum.

Filmin ismi Cruella Disney Plustan izleyebilirsiniz. Film 2 saat 14 dakika sürüyor.

Konusuna bir göz atalım; Yaptığı tasarımlarla adını duyurmaya çalışan, yetenekli bir kız ve genç bir dolandırıcı olan Estella’nın hikâyesini anlatılıyor.

Zeki ve yaratıcı bir kız olan Estella’nın hayatı, onun haylazlık hevesini takdir eden iki hırsızla arkadaş olmasıyla bambaşka bir hal alır.

Cruella’nın derdi geçmişi ile hesaplaşmak. Küçük yaşlardaki adı Estella. Siyah-beyaz saçlarıyla dünyaya gelen ve farklı olduğu için çevresiyle hep mücadele eden, zorbalığa uğrayan. Tatlı ama bir o kadar da karanlık tarafı olan küçük Estella (Cruella), okuldan atılıyor ve Londra’ya geliyor. Aslında Estella ve Cruella çocukluktan beri aynı bedende yaşayan iki karakter diyebiliriz. Estella ve Cruella. Annesi tarafından sevilmemiş. Gerçek annesini narsiste olarak adlandırabiliriz. Kimseyi sevmiyor. Yalnızca işini ve tahtını, gücünü seviyor. Kimsenin ondan iyi olmasından haz etmiyor. Estella’yı tehdit olarak olarak görüyor. İntikamların ardı arkası kesilmiyor. Gücüne âşık olan bir kadının yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

Evet, komedi tarzında fazla korkutucu olmayacak şekilde kötülükler anlatılmaya çalışılmış. Bu noktada biraz eleştirim var. Filmin son sahnesi biraz daha akılda kalıcı çarpıcı bitebilirdi. Sonlara doğru bitişi pek fazla vurucu bulmadım. Genel olarak izleyip beğenebileceğiz bir film.

Öncelikle film eğlenceli ve sürükleyici. Her sahnenin sonunu merak ediyorsunuz.

Sahne geçişleri başarılı olmuş. Oyunculuklar ise oldukça doğal. Kostüm detayları çok güzel. Modayı canlandırıyor. Belki de moda tutkusu olan kişiler filmi farklı bir açıdan izleyebilirler. Her karakterin saç stilleri farklı. Eski dönem kıyafetleri ve saç stillerini göreceksiniz.

Müzik seçimleri harika. Filmde çalan bazı müzikler, Perhaps, perhaps perhaps One way Or Another,  Call me Cruella smile.

Genel olarak baktığımızda Film Cruella de Vil, Dodie Smith tarafından 1956 tarihli Yüzbir Dalmaçyalı romanında yaratılan bir karakter. Hepimiz ona, romandaki köpekleri kaçıran kötü kadın olarak tanıyoruz. Sinema ile ilk buluşması da bu roman kadar eski bir geçmişe dayanıyor. Cruella ilk kez, Disney’in 1961 yılında çektiği animasyon filmi 101 Dalmaçyalı ile beyazperdede yerini almıştı.

Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry
Yönetmen Craig Gillespie
Senarist Tony McNamara, Dana Fox

Şimdiden iyi seyirler.