Çanakkale’de orman yangını etkisini sürdürüyor; 9 köyden 1251 kişi tahliye edildi.

0

Çanakkale’de orman yangını etkisini sürdürüyor; 9 köyden 1251 kişi tahliye edildi.

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen, gece satlerinde yerleşim yerlerini tehdit eden alevler sabah saatlerinde ormanlık alanda etkili oluyor.

Yangını kontrol altına almak için 8 uçak, 26 helikopter ve 693 arazöz alevlere müdahale ediyor.

Yangının bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 köyün tahliye edildiğini, vatandaşların ise KYK yurtlarına yerleştirildiği bilgisini aktarırken devlet hastanesi ve üniversite için herhangi bir risk olmadığının altını çizdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından 83 kişinin etkilendiğini açıkladı. Öte yandan 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanın etkilendiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale’deki orman yangınıyla mücadele kapsamında 9 köyden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, orman yangınına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinden 1251 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Sarıcaeli köyü yaşlı bakımevinden 45 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir. Tedbir amaçlı Çanakkale-Çan kara yolu sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz ulaşımına açılmıştır. Lütfen, orman yangınları ve bu bölgelerdeki yardım ihtiyacıyla ilgili olarak AFAD tarafından yapılan paylaşımlara itibar edelim.”