101 Yaşındaki ‘Dünyanın En Yaşlı Pratisyen Hekimi ‘Beyni Keskin Tutmak’ Için 3 Kuralı Paylaştı

0

101 Yaşındaki ‘Dünyanın En Yaşlı Pratisyen Hekimi ‘Beyni Keskin Tutmak’ Için 3 Kuralı Paylaştı

Howard Tucker, Cleveland, Ohio’dan bir nörolog; Guinness Dünya Rekorları tarafından “En Yaşlı Pratisyen Doktor” seçildi.

Doktor, “Yetmiş yılı aşkın süredir pratisyen bir doktor ve nörologum. Ve 101 yaşımdayken, insanlar bana sık sık beynimi nasıl keskin tuttuğumu soruyorlar.” diyor.

Yaşlandıkça, zihinsel işleme yeteneklerimiz değişebilir. Beynin bazı bölgeleri küçülebilir. Ayrıca, nöronlar arasındaki iletişim daha az etkili hale gelebilir ve kan akışı azalabilir. Bununla birlikte, zihnimizin gelişmesi için sürekli egzersize ihtiyacı vardır ve belirli faaliyetlerle, yaşlansanız bile beyninizi keskin tutabilirsiniz.

Howard Tucker, “Herkesin uygulayabileceği bir ilkeye göre yaşıyorum: İş, sosyal ve eğlence faaliyetleri yoluyla zihninizi meşgul edin,” diye açıkladı Dr. Howard Tucker, “Beyin sağlığımı artırmak için günde üç ritüel kullanıyorum.”

1- İşe gitmek

Araştırmalar, emekli olma ile artan bilişsel gerileme arasında bir ilişki olduğunu gösteriyor. Bu yüzden doktor ve karısı Sara hala emekli olmadı.

Sara 89 yaşında psikanaliz ve psikiyatri ile uğraşıyor.

“İşim, bir dizi tıbbi konuyu gözden geçirmemi ve problemler üzerinde düşünmemi gerektiriyor. Nörolojideki en son gelişmelerden haberdar olmak beynimi meşgul ediyor”

İşin dışında, onu zihinsel olarak canlı tutan diğer şeyler arasında gönüllülük, bir hobi peşinde koşma ve yeni beceriler öğrenme yer alııyor.

“Örneğin, 60’lı yaşlarımın başında, tam zamanlı tıbbi muayenehanemi yaptıktan sonra geceleri hukuk fakültesine gittim. 67 yaşında Ohio Baro Sınavını geçtim.”

2- Sosyal kalmak

Araştırmaya göre, güçlü sosyal ilişkiler hafızamızı ve bilişsel işlevimizi korumamıza yardımcı olabilir.

“Maalesef benim yaşımda en yakın arkadaşlarımın, aile üyelerimin ve meslektaşlarımın çoğu vefat etti. Ancak işim daha genç meslektaşlarımla ilişkiler kurmamı sağladığı için şanslıyım. Topluluğumuzdaki insanlarla akşam yemeği yemek bir önceliktir.”

Haftada en az iki kez, kızları ve kocası ve oğulları ve karısıyla birlikte yemek yiyorlar. Ayrıca arkadaşları ve meslektaşları ile yeni restoranlar denemekten keyif alıyorlar.

3- Eğlence için okuma

Son olarak; okumak.

“Nörolojideki en son gelişmeleri ve tedavileri okumadığım zamanlarda, biyografileri ve polisiye hikayeleri okumayı seviyorum” dedi ve ekledi: “Kendinizi kurmaca olsun ya da olmasın iyi bir kitaba kaptırmak, beyninizin büyük bir bölümü işlemesini gerektirir. yeni bilgiler. Bunun zihninizi keskin tutmanın anahtarı olduğuna inanıyorum.”