Rusya: ABD yeni bir pandemi için hazırlıklara başladı

0

Rusya: ABD yeni bir pandemi için hazırlıklara başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin virüs mutasyonlarını arama yolu ile yeni bir pandemi için hazırlıklara başladığını bildirdi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Şefi İgor Kirillov tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD’de  Genelkurmay Başkanlığı Başhekimi Tuğgeneral Paul Friedrichs’in başına getirildiği Pandemi Hazırlık ve Müdahale Politikaları Ofisi’nin açılması, ABD’nin 2019’da yaptığı gibi yeni bir pandemiye hazırlanmaya başladığını ortaya koyuyor.

Kirillov, ABD’de kurulan ofisin öncelikli alanlarının virüsleri ve genetiği değiştirilmiş  varyantlarını durdurmak için aşı  ve ilaçların yaratılması ve ileri teknolojilerin biyolojik üretime entegre edilmesi ile ilgili çalışmalarını içerdiğini ifade etti.

Rus komutan, böyle bir ofisin kurulmasının ABD’nin biyolojik  durum üzerinde küresel kontrol sağlamaya yönelik bir adım olduğuna dikkat çekerek, aynı zamanda  Washington’un  biyolojik silahların bileşenleri olan tehlikeli  patojenlerle askeri uygulamalı çok geniş çalışmalar yürütebileceğini vurguladı.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) ilgisini çeken hastalıkların ABD ilaç şirketlerinin yararına pandemik olarak yayıldığını söyleyen Kirillov, “Pentagon’un ilgi alanına giren Kovid-19, kuş gribi, Afrika domuz vebası gibi patojenler daha sonra pandemik olarak yayılıyor ve bundan Amerikan ilaç şirketleri yararlanıyor” diye konuştu.

Kaynak : Telegram