Sputnik Türkiye sendikalaşan 23 gazeteciyi işten çıkardı

0

Sputnik Türkiye sendikalaşan 23 gazeteciyi işten çıkardı

Rus devlet medyası Sputnik’in Türkiye bürosunda, Türkiye Gazeteciler Sendikası bünyesinde sendikalaşan basın emekçileri işten çıkarıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) örgütlenen çalışanlar, toplu iş sözleşmesi için yönetimle görüşmeler yürütmüştü. Ama görüşmeler, Türk ve Rus yöneticilerin sendikalı çalışanlara baskısı ve taleplerde uzlaşmaz tavrı sonrası sonlanmıştı.

Temel haklarını talep eden çalışanlarsa yönetimin uzlaşmaz tavrına karşın 24 Temmuz’da  grev kararını işyerine astı.

Sputnik yönetimiyse bugün sendikalı çalışanlara işten çıkarıldıklarını bildirdi. Çalışanlar, Rus yönetici Maksim Durnev’in kendilerine ‘küçülme’ nedeniyle işten çıkarıldıklarını bildirdiğini söyledi.

Bu arada, Sputnik Radyo’nun ana haber bülteni olan “Akşam Postası”nı hazırlayıp sunan deneyimli gazeteci  Atilla Güner, “küçülüyoruz” denilerek işten çıkarıldığını açıkladı. Güner, işten çıkarılmasının asıl gerekçesinin, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile sürdürülem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alan Sputnik Türkiye çalışanlarına destek vermesi olduğunu söyledi. Güner, “Şu anda çok sayıda sendikalı da işten çıkarılıyor” diye duyurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here