📽️ İngiltere’de ilk mülteci grubu, tartışmalı ‘toplama kampı’ gemiye yerleştirildi

0

📽️ İngiltere’de ilk mülteci grubu, tartışmalı ‘toplama kampı’ gemiye yerleştirildi

FBU, (Yangın Köprüleri Birliği) dar
koridorlar, can yeleklerinin olmaması ve kilitli kapıların “Hillsborough tipi bir ezilme” yaratabileceği ve bunu ” potansiyel bir ölüm tuzağı” haline getirebileceği konusunda uyardı.

İngiltere’deki düzensiz göçmenlerin konaklaması için hazırlanan Bibby Stockholm gemisine yerleştirilmesi planlanan göçmenlerin ilk grubu, Portland Limanı’na getirilmeye başlandı.

Ülkenin güneyindeki Dorset bölgesinde yer alan Portland’da demirli gemide konaklaması planlanan ilk kafilede yer alan düzensiz göçmenler, bu sabah itibariyle kaldıkları otellerden alındı

Portland Limanı’na 18 Temmuz’da yanaşan gemide konaklayacak düzensiz göçmenler otobüslerle limana getirilirken, otobüslerde birkaç göçmen olduğu görüldü.

Öte yandan bölgede yaşayan göçmen destekçisi gruplar, Bibby Stockholm’ün yeni sakinlerini alkışlar ve sloganlarla karşıladı.

Bibby Stockholm’e, ilk etapta 50, uzun vadede ise 500’e yakın 18-65 yaş arası erkek düzensiz göçmenin yerleştirilmesi planlanıyor. İlk gruptaki göçmenlerin bugün içinde parça parça getirilmesi bekleniyor.

İngiltere, ülkedeki yaklaşık 50 bin düzensiz göçmenin konaklaması için askeri tesislerdeki kullanılmayan binalar ile mavnalar üzerine inşa edilmiş yüzen yapılarda göçmenleri ağırlama kararı almıştı.

Ülkedeki göçmen yanlısı sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri ise sığınmacıların gemilerde barındırılmasının “insanlık dışı” olduğunu savunarak, Bibby Stockholm’e “cezaevi gemisi” ismini taktı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here