Rodos’ta yangın: Yerleşim birimleri için tahliye emri verildi aralarında turistlerin de bulunduğu en az 2 bin kişiyi tahliye edildi .

0

Rodos’ta yangın: Yerleşim birimleri için tahliye emri verildi aralarında turistlerin de bulunduğu en az 2 bin kişiyi tahliye edildi .

Rodos Adası’nda 6 gün önce başlayan orman yangını kontrolsüz bir şekilde yayılmaya devam ederken, yetkililer “yeni yerleşim birimlerinin tahliye edilmesi emri” verdi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiği Ada’da, Lindos, Pefkus, Kalatho, Masari, Malona ve Haraki bölgelerindeki vatandaşların tahliye edilmesi istendi.

Üç aktif noktada yoğunlaşan yangını söndürme çalışmalarında 266 itfaiyeci, 42 araç, 5 helikopter ve 10 uçak görev yapıyor.

Rodos’taki yangının, ülke genelindeki aktif yangınların en tehlikelisi olduğuna işaret eden yetkililer, gün içinde Ada’ya 15 araç ve 60 itfaiyecinin daha geleceğini duyurdu.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Yannis Artopios, yaptığı açıklamada, yangının insan kaynaklı olduğunu öne sürdü.

Yangının kasıtlı, ihmal veya kaza sonucu çıkıp çıkmadığının araştırıldığını söyleyen Artopios, birçok kişinin ifade vermek için çağırıldığını kaydetti.

Turistler, Rodos Havalimanı’na giderek Ada’dan ayrılmaya çalışıyor

Yunan basınında, tahliye edilenlerin geceyi spor salonları, okul ve konferans merkezlerinde geçirdiği belirtilerek paniğe kapılan çok sayıda turistin Rodos Havalimanı’na giderek Ada’dan ayrılmaya çalıştığı kaydedildi.

Yetkililer, hava sıcaklığının bugün bazı bölgelerde 45 dereceyi bulacağı ülkede “yangın çıkma riskinin çok yüksek olduğuna” dair uyarılarda bulundu.

Başlangıçta Ada’nın dağlık iç bölgesinde sınırlı kalan yangınlar, güçlü rüzgarların, yüksek sıcaklığın ve kuru havanın da etkisiyle lüks otellerin de bulunduğu sahil bölgelerine sıçramıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here