1 MİLYON 400 BİN EURO – 183 BİN EURO= IRKÇILIK

0

1 MİLYON 400 BİN EURO – 183 BİN EURO= IRKÇILIK

Fransa’da günlerdir devam eden sokak çatışmalarının başlamasına neden olan olayda, 17 yaşındaki Nahel M’yi öldüren polisin ailesi için oluşturulan fonda yaklaşık 1 milyon 400 bin Euro toplandı.

AP’nin haberine göre, polis için GoFundMe (Git Beni Fonla) kampanyası başlatıldı. Hedef, polisin ailesi için yaklaşık 50 bin Euro toplamaktı. Ancak 4 günde kampanyaya 46 bin kişi katıldı ve tutar, beklenmedik boyutlara ulaştı, büyük de tepki gördü.

AŞIRI SAĞCILAR BAŞLATTI

Paris banliyösünde trafik kontrolü sırasında Nahel M’yi öldüren polis için söz konusu girişim, aşırı sağcı eski Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour’un seçim kampanyasında görev alan kişi tarafından başlatıldı.

SERT TEPKİLER

Fonu başlatanlar, birçok siyasetçi ve aktivist tarafından çok sert tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Macron’un partisine mensup parlamenterlerden Eric Bothorel, olayı “ahlaksızca bir skandal” olarak tanımladı.

Daha çarpıcı bir yorum, sol parlamenter Mathilde Panot’tan geldi. Panot: “2023 yılında genç bir Kuzey Afrikalı öldürmek para kazandırıyor” dedi.

Benzer bir kampanya, öldürülen Kuzey Afrika kökenli çocuğun ailesi için de başlatılmıştı. Geçen hafta kampanya başlayan kampanya sonucu bu hafta başı sadece 183 bin Euro toplanabildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here