O muhtar konuştu: Ne gibi anayasaya uygun değil. Anayasada erkeklerin kadınların karışık oynaması yazıyor mu?

0
Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı köylerden olan Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve Karaağız Yardımlaşma Derneği, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesini yasaklayan karara imza atmıştı                                                                                                                   
Köyde düğün, kına ve asker uğurlama eğlencesinde, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi, ‘dinen uygun değil’ denilerek muhtarlık ve köy derneğinin imzasıyla yasaklanmıştı.

Kadınlı erkekli eğlenmeyi yasaklayan muhtar: 'Anayasada kadın-erkek karışık oynanması yazıyor mu?' - Resim : 1

Karaağız köyü Muhtarı Arif Yılmaz, söz konusu kararla ilgili  10Haber’den Caner Taşpınar’a konuştu.

Kadın ve erkeklerin düğüne beraber gelebileceklerini ancak ayrı ayrı eğleneceklerini söyleyen Yılmaz “Kadınlar oynarken erkekler düğün yerinden çıkacak, erkekler oynayacağı zaman da kadınlar çıkacak.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, kadın ve erkeklerin beraber oynayacağı düğünlerle ilgili de “tepki olarak o vatandaşın cemiyetine katılmayabiliriz. Biz muhtarlık ve köy heyeti olarak karar aldığımız için buna herkesin uyması gerekiyor bizce.” ifadelerini kullandı.

“Anayasaya uygun bir karar değil. Hukuki açıdan hiç düşündünüz mü?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz, “Yok, ne gibi anayasaya uygun değil. Anayasada erkeklerin kadınların karışık oynaması yazıyor mu? Anayasada bayanlar oynarken erkeklerin video çekmesi yazıyor mu?” cevabını verdi.

İlgili Haber:

Bursa’da Muhtarlık kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmesini yasakladı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here