Putin: “Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor, her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım” dedi.

0

Putin: “Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor, her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin halka hitap etti.

Putin, “Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor, her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım” dedi.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in orduya meydan okuyarak Moskova’ya ilerlediklerini açıklaması üzerine Putin “Hainleri cezalandıracağız” dedi

“Devletimizi savunmaya hazırız” diye konuşan Putin, Wagner’in Ukrayna’nın Donbas bölgesinin kurtarılmasında büyük rolü olduğunu söyleyerek “Wagner grubunda kahramanlar var ama içlerinde hainler de var, onlara cezalarını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendiren Putin, “Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Rusya’yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız” dedi. Rusya lideri, bazı bölgelerde Wagner’in askeri kuşatması nedeniyle durumun zor olduğunu da kaydetti.

Putin şunları söyledi :
“Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor. Her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım. Toplumumuzu bölme girişimleri, sırtından bıçak saplamaktır, Ülke idaresi Rusya’da bir kez daha bölünmeye izin vermeyecek, halkımızı koruyacağız. Tüm zorlukların üstesinden gelip daha güçlü olacağız. Aşırı hırslar Rusya’ya ihanete yol açtı. Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu. Her türlü fitne, ölümcül tehdittir. Eylemlerimiz çok sert olacak. Rusya ordusu, silahlı isyan organize edenleri etkisiz hale getirmek için gereken emirleri aldı. İsyan girişiminden sorumlu olan herkes kaçınılmaz olarak cezasını çekecek, yasalar ve halk karşısında cevap verecek.”

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihaylo Podolyak yaptığı açıklamada “Rusya için her şey yeni başlıyor” dedi. Podolyak açıklamasında “Bölünme çok açık. Her şey yoluna girmiş gibi davranmak işe yaramayacaktır” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here