Canberk TURAN/Haftanın Kitabı; “ÇOCUKLUĞUN TARİHİ” Peter N. STEARNS

0

Canberk TURAN

Haftanın Kitabı

“ÇOCUKLUĞUN TARİHİ” Peter N. STEARNS

KİTAP HAKKINDA…

“Çocukluğa, tarihi ve kültürler arası bir bakış açısı ile bakmak, bize çocukluğa ve dolayısıyla insana dair bir anlayış sağlamaktadır.”


“Çocukluğun Tarihi, çocukluğun dünyadaki yerini ve bunun tarihsel evrimini, tarım toplumlarına, klasik medeniyetlere, klasik sonrası dünyaya, modern öncesi Batı’ya ve modern döneme atıfta bulunarak inceleyen bir kitap. Peter Stearns, kitapta toplumlarda çocukların rolüne yönelik tutumların nasıl geliştiğini kültürlerarası bir bakış açısı ile inceliyor. Kitap, çocukluğu küresel bir çerçeve içerisinde ele alarak, farklı toplumların neden farklı yaklaşımlar geliştirdiğinden ve zaman içinde toplumların çocukluğa yaklaşımının nasıl değiştiğinden yola çıkarak, günümüzde çocukluğu anlamak için önemli bir bakış açısı sunuyor.
Bu geniş kapsamlı çalışmada, çocukların aile içindeki rollerine, eğitim, çocuk hakları gibi önemli konulara, çocuklara ilişkin geleneklere, savaşların ve küreselleşmenin çocuklar üzerindeki etkilerine, çocuk işçiliği, tüketimcilik gibi önemli sorunlara değiniliyor.”
– Uzm. Klinik Psikolog Merve Demir

PETER N. STEARNS KİMDİR?

Peter Nathaniel Stearns, 2000-2014 arasına görev yaptığı George Mason Üniversitesi’nde profesördür.

Stearns, Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Tarih Bölümü başkanıydı ve aynı zamanda Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı’ydı.

Stearns, Araştırma, İnceleme, Cinsellik, İnsan ve Toplum kategorilerinde eserler yazmıştır.

Başlıca kitaplarını “Cinselliğin Kısa Tarihi’, ‘Çocukluğun Tarihi’, ‘Tarih İçinde Zaman’, ‘Dünya Tarihinde Sanayi Devrimi’ olarak sayılabiliriz.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 24 Haziran 2023

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here