Kaybolan Denizaltı ile ilgili son gelişme!

0

Kaybolan Denizaltı ile ilgili son gelişme!

ROBOT DENİZALTI BİR ENKAZ ALANI BULDU!

İçindeki 5 kişiyle Atlantik Okyasunu’nda 3.800 metre derinlikteki Titanik batığına dalan ve 4 gündür kayıp olan su altı aracını arama çalışmalarında robot denizaltı, Titanik’in yakınlarında bir enkaz alanı buldu.

Açıklama ABD Sahil Güvenliği tarafından Twitter üzerinden yapıldı. Fazla ayrıntı içermeyen açıklamaya göre, Kanada’ya ait kurtarma gemisinin uzaktan kumandalı su altı robotu, Titanik batığı çevresinde yaptığı keşifte deniz tabanında enkaz keşfetti.

Bir Fransız robot denizaltı da çalışmalara katılıyor.

YETKİLİLERE GÖRE TİTAN…

Yetkililer, bulunan enkazın batan Titan adlı araca ait olduğuna inanıyor.

Ocean Gate adlı şirkete ait Titan adlı su aracı, 3 kişiye para karşılığı Titanik batığını göstermek üzere 19 Haziran günü dalışa geçmiş ve bir süre sonra araçla iletişim kesilmişti. Arama çalışmaları sırasında su altından gürültüler kaydedilmiş sonra da çalışmalar hızlanmıştı.

96 SAAT TÜKENMİŞTİ.

Titan adlı araçta pilot olarak Ocean Gate’in Ceo’su Stockton Rush, İngiliz maceracı Hamish Harding, rehberlik amacıyla keşfe katılan Titanik uzmanı Paul Henri Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Süleyman Davut ve oğlu Shanzada bulunuyor.

Su altı aracı 96 saatlik oksijen kapasitesine sahipti. Pazartesi günü dalış saati üzerinden yapılan hesaba göre 96 saatlik süre bugün dolmuştu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here