ABD Sahil Güvenlik açıkladı. “Su altı aracı Titan patlamış.”

0

ABD Sahil Güvenlik açıkladı. “Su altı aracı Titan patlamış.”

ABD Sahil Güvenliğinden Tuğamiral John Mauger, “Patlamanın daha önce, belki de dalgıçla temasın kesildiği sırada meydana geldiği anlaşılıyor.  Arama devam ederken hiçbir ses tespit edilmedi, bu da USCG’nin bu feci kayıpta devreye giren herhangi bir zaman faktörü olmadığından şüphelenmesine yol açtı.” ifadelerini kullandı

Tuğamiral John Mauger, Titanic bölgesindeki arazinin zorluğunu bir kez daha vurguladı ve cesetlerin bulunup bulunamayacağı sorusunu yanıtsız bıraktı . Ancak cevabı, bunun pek olası görünmediğini açıkça ortaya koydu.

ABD Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral John Mauger, denizaltının titanik ile çarpışıp çarpışmadığı sorulduğunda, enkazın Titanik’in pruvasından 1600 fit uzakta, Titanik’ten hiçbir enkazın olmadığı bir bölgede bulunduğunu söyledi. .

Geminin feci bir patlamaya maruz kaldığı sonucuna varan enkaz alanında bulunanlar detaylandırılırken, bulunan parçalar şu şekilde belirlendi:

• Burun konisi

• basınçlı gövdenin ön uç zili

• basınçlı gövdenin kıç çanağı

John Mauger, ortamın gezegendeki en karmaşık ortamlardan biri olduğunu ve ROV’ların olay yerinde kalarak toplama çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Tuğamiral John Mauger, “bulunan enkazın basınç odalarının feci kaybıyla tutarlı olduğunu” söyledi.

Ailelerin hepsinin bilgilendirildiğini ve USCG adına en derin taziyelerini sunduğunu ekledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here