3.800 METRE DERİNDEN GÜRÜLTÜ SAPTANDI. ÇILGINCA ÇABALAR BAŞLADI.

0

3.800 METRE DERİNDEN GÜRÜLTÜ SAPTANDI. ÇILGINCA ÇABALAR BAŞLADI.

İçindeki 5 kişiyle Atlantik Okyanusu’ndaki Titanik batığına dalan ve yerel zamanla 19 Haziran sabah saat 06.’dan itibaren irtibat kesilen denizaltı aracını arama çalışmalarında denizaltından gürültü saptandı. Bölgede bulunanların izlenimlerine göre arama ekipleri “çılgınca” bir çabaya girişti. Zamana karşı yarış daha da hızlandı.

Daldığında Titan adlı araçta 4 günlük oksijen bulunuyordu.

GÜRÜLTÜ VAR AMA NE?

Gürültü veya ses, Kanada askeri uçağı tarafından saptandı. ABD Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, gürültünün niteliği ve kaynağı konusunda ayrıntı verilmedi. Kayda alınan sesler analiz ediliyor.

Denizaltı aracının su üstündeki son görüntüsü ve içindeki kişiler. Soldan sağa aracın sahibi olan Ocean Gate’in Ceo’su Stockton Rush, İngiliz maceracı Hamish Harding, Titanik uzmanı Paul Henri Nargeolet ve Pakistanlı işadamları Süleyman ve Shanzada Davut

Su altı aracında denizaltıyı imal eden şirketin CEO’su ve aynı zamanda pilotuyla sefer için para ödeyenler; bir İngiliz maceracı, Pakistanlı iki iş adamı ve yolculara bilgi vermesi için bir Titanik uzmanı bulunuyor.

Denizaltınkileri gezdirmek için yapılan derine yolculuğun menzili olan Titanik batığı, Kuzey Atlantik’te kıyıdan 700 km uzakta deniz tabanında yer alıyor.

Arama çalışmalarından bir enstantane

UMUTSUZLUK VEREN OLASILIKLAR

Uzmanların belirttiğine göre, araçta iki iletişim sistemi var. Biri yüzey gemisine metin mesajları gönderen ve alan sistem. Diğeri ise aracın çalıştığını belirtmek için 15 dakikada bir yayılan güvenlik pingleri. Her ikisi sistem de aracın dalışından yaklaşık 2 saat sonra durdu.

2 olasılık üzerinde duruluyor. Ya bütün güç sistemleri çalışmayı durdurdu. Ya da su altındaki basınçtan gövdede ciddi ezilme veya bir yırtık oluştu. Araç karbon fiber malzemeden yapılma. Her ikisi olasılık da umutsuzluk işaretleri.

Aracın yüzeye çıkması için de sistemleri bulunuyor. Bunlardan bazıları kum torbası safraları ve yüzeye şamandra balon gönderen bir sistem. Araçtaki herkes baygın olduğunda çalışan bir sistem de bunlardan biri.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here