HİZMET BORÇLANMASI YAPACAKLARA UYARI VAR!

0

HİZMET BORÇLANMASI YAPACAKLARA UYARI VAR!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. Temmuz ayında asgari ücret artacak.

Bu durum, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çok konuşulduğu günlerde önem kazanan hizmet borçlanması yapacaklar açısından önemli.

30 HAZİRAN KRİTİK GÜN

Hizmet borçlanması yapmayı planlayanların ellerini çabuk tutmaları yararlarına olacak. Haziran ayı sonuna kadar hizmet borçlanması yapmazlarsa daha fazla ödeme yapacaklar.

ALT SINIR ÜST SINIR

Askerlik borçlanması, doğum borçlanması, yurtdışı borçlanması gibi hizmet borçlanması tutarlarıyla ilgili olarak alt ve üst sınırlar var. Prime esas kazanç alt sınır, brüt asgari ücret. Prime esas kazanç üst sınır ise alt sınırın altıbuçuk katı… Hizmet borçlanması tutarı bunların arasında olmak şartıyla, borçlanma yapacak kişinin belirleyeceği tutar üzerinden hesaplanıyor.

Bu durumda haziran ayı sonuna kadar SGK’ya hizmet borçlanması başvurusu yapıldığı taktirde borçlu, alt sınırı tercih ederse ödemesini brüt asgari ücret olan 10 bin 8 lira üzerinden yapacak. 30 Haziran’a kadar yapmazsa asgari ücret artacağından daha fazla ödeme yapmak durumunda olacak.

BORÇLARI ÖDEME SÜRELERİ

Tahakkuk ettirilen borç tutarı, ilgili kişiye iadeli taahhütlü posta yoluyla ödenmek üzere tebliğ ediliyor. PTT alındısının ilgiliye teslim edildiği tarih borcun tebliğ tarihi sayılıyor.  Bu tarihten itibaren bir ay içinde; yurt dışı borçlanmasında ise üç ay içerisinde borçlanma tutarının ödenmesi gerekiyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here