‘Imagen Editor AI’ ile Photshop son zamanlarını mı yaşıyor.

0

‘Imagen Editor AI’ ile Photshop son zamanlarını mı yaşıyor.

Google yeni başlattığı yapay zeka aracı Imagen Editor AI’sini duyurdu.

Adından da anlaşılacağı üzere fotoğraf düzenlemek için tasarlanan Imagen Editor kullanıcı istekleri doğrultusunda fotoğrafları düzenleyecek.

Peki bu yapay zeka nasıl çalışıyor? İşte Google Imagen Editor ile ilgili tüm detaylar…

Google Imagen Editor neler yapabiliyor?

Öncelikle sıfırdan bir fotoğraf oluşturmanıza yardımcı olamayacağını belirterek başlayalım. Imagen Editor daha çok varolan fotoğraflarınızı düzenlemenize yardımcı olacak. Mesela bir gökyüzü fotoğrafı çektiniz. Bu görsel üzerinde düzenleme yapmak istiyorsunuz. Ay ve yıldızları ön plana çıkarmak gibi. Imagen Editor’e “Ay ve yıldızları öne çıkar” komutunu girmeniz yeterli. Uygulama bunu sizin için kendisi yapacaktır.

Yukarıda, Google’dan verilen bir örnek resim bulunmaktadır. Öncelikle evcil köpeğin vücudunu öne çıkarıyor, ardından “beyaz yıldızlı kırmızı uzay giysisine” sokuyor, arka planda kartondan yapılmış bir roket gösteriyor ve son olarak evcil köpeğe mavi bir Bluetooth kulaklık takmasını sağlıyor.

Google Imagen Editor AI’ın yeteneklerini vurgulayan etkileyici bir başka örnek; bir ördeğin ata dönüştürülmesini içeriyor.

Bu özellik, kullanıcıların tüm görüntüyü yeniden çizmesine ve konuyu etkili bir şekilde dönüştürmesine olanak tanımakta. Bu işlevsellik, farklı konseptler denemek veya görüntüleri yeniden hayal etmek isteyen sanatçılar ve tasarımcılar için değerli olabilir.

Google, henüz tam olarak güvenlik sorunlarına hazır olmadığını belirterek sorumlu bir şirket olduğunu dile getirdi. Bu nedenle şirket, Imagen Editor’ı şu an için halka sunmayacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here