Bir Fenerbahçe efsanesi; ‘Puşkaş’ lakaplı Ergun Öztuna hayatını kaybetti

0

Bir Fenerbahçe efsanesi; ‘Puşkaş’ lakaplı Ergun Öztuna hayatını kaybetti

Öztuna, 85 yaşındaydı.

Türk futboluna damga vuran isimlerin başında gelen ve eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig’de Fenerbahçe’nin ilk golünü kaydeden, 1957’de İstanbul Ligi’ni kazanan sarı lacivertlilere şampiyonluğu getiren maçta üçüncü golü atan Ergun Öztuna, Fenerbahçe’nin 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda teknik direktör Todor Veselinovic’in yardımcılığını da üstlendi.

1956-63 ile 1964-65 sezonlarında iki farkı dönemde Fenerbahçe formasını terleten Ergun Öztuna, 1958-59, 1960-61 ve 1964-65 sezonlarında sarı lacivertli renkler altında 3 kez de şampiyonluk yaşadı.

Ergun Öztuna için yarın Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde saat 10.45’te tören düzenlenecek. Ergun Öztuna’nın cenazesi, öğle namazına müteakip Karacaahmet Şakirin Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Ergun Öztuna’nın vefatıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü şu açıklamayı yaptı:

“Türk futbolunun ve Fenerbahçemizin unutulmaz ismi ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan eski futbolcumuz Ergun Öztuna’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Merhum Ergun Öztuna’ya Allah’tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here