Murat Hazinedar’a tahliye

0
Murat Hazinedar’a tahliye                                                                                                                                                                                                                   İstanbul Belediyesi’ndeki rüşvet ve irtikap soruşturmasına ilişkin 17 sanıklı davada tutuklu olarak yargılanan Beşiktaş Belediye eski Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte 2 sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi.                                                      

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki İstanbul Belediyesi’ndeki rüşvet ve irtikap soruşturmasına ilişkin 17 sanıklı davada tutuklu olarak yargılanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da yargılandığı dava görüldü.

Hakimlerin sorularını yanıtlayan Murat Hazinedar, rüşvet iddialarının herhangi bir delile dayandırılmadığını vurgulayarak “Biz ne yapacağız, ‘Valla hiçbir delil yok ama iddianamede var. Oysaki kanun ne diyor, ‘rüşvet alan olacak, rüşvet veren olacak.’ Tutuklanan bir tane kamu görevlisi yok. Ben tutuklandım burada” dedi.

Duruşma savcısı, sanıkların tutuklu kaldıkları süre, suçun vasfı ve mahiyeti ve delil durumuna göre sanıkların gerekli tedbirlerle tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Daha sonra tutuklu sanıkların avukatları tahliye talebinde bulundular. Mahkeme heyeti sanıklar Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi. Duruşma 18 Ekim’e ertelendi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here