Ortak banka hesapları olan çiftlerin beraberlikleri daha uzun sürüyor!

0

Ortak banka hesapları olan çiftlerin beraberlikleri daha uzun sürüyor!

Finansmanı sevgilinizle birleştirip birleştirmeme kararının bir ilişki kurduğu veya bozduğu bilinmektedir.

Ne de olsa, ortak bir banka hesabı taahhüt etmek çok fazla olgunluk ve şefkat ve bunu sürdürmek için daha fazla bütçeleme anlayışı gerektirir.

Araştırmaya göre, ortak banka hesapları olan çiftler daha uzun süre birlikte oluyor

“Ben”, “ben” ve “benim” yerine “biz”, “bize” ve “bizim” gibi daha fazla kelime kullanarak, kelime seçimleri tek başına yüksek düzeyde karşılıklı memnuniyeti belirtmek için yeterliydi.

Nakit sıkıntısı çeken Y kuşağı, ebeveynlerine taşınmaları ve bebek bakıcılığı yapmaları için yalvarıyor

Cornell Üniversitesi’nde pazarlama ve yönetim iletişimi doçenti olan baş yazar Emily Garbinsky, paralarını isteyerek bir araya getiren çiftlerin, yapmayanlara göre daha olumlu etkileşimler ve net iletişim kanıtı sergilediğini gözlemledi.

Araştırmacılar ayrıca kültürel farklılıkların çiftlerin paraya bakış açısında bir rol oynayıp oynamadığını keşfetmek için ABD, İngiltere ve Japonya’daki gruplardan anket verilerini ayrıştırdılar. İki Batılı ülkenin, Japonya’daki ortaklara göre fonları paylaşmaktan daha fazla tatmin olduğunu buldular.

Başka bir deyişle, grup düşünürleri bu dinamiğe zaten alışkınken, bireyciler ortak bir bakış açısı benimsediklerinde daha büyük bir olumlu etki hissediyorlar – bunun nedeni, genellikle ortak hedeflere sahip olmanın faydasını düşünmemeleridir.

Garbinsky, “Japonya gibi kolektivist kültürlerin üyeleri, önemli diğerlerine odaklanmaya zaten alışkın olduklarından, ilişkileri, ABD ve Birleşik Krallık’tan çiftlerin mali durumlarını bir araya getirdikleri zaman olduğu kadar, karşılıklı bağımlılıktaki artıştan güçlü bir şekilde fayda sağlamayabilir.”

Finansman havuzundan en çok kimin ve neden yararlandığını bilmek, uzmanların çiftleri mutluluğa doğru daha iyi yönlendirmesine yardımcı olabilir.

Garbinsky, “Bu alandaki araştırmalar, çiftlerin hem ilişki kalitesini en üst düzeye çıkarmak için mali durumlarını nasıl düzenleyeceklerine karar vermelerine hem de nihayetinde refahlarını iyileştirmelerine yardımcı olabilir” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here