Hükümetin kamu işçilerine yeni zam teklifi belli oldu. İşte sendikaların tepkileri

0

Hükümetin kamu işçilerine yeni zam teklifi belli oldu. İşte sendikaların tepkileri

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için yapılan ikinci görüşmede hükümetin zam teklifi belli oldu.

Türk-İş Başkanı Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu açıkladı.

İlk görüşmeler sonucunda hükümetin kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklif ettiği, taban aylık teklifinin ise 11 bin 500 lira olduğunu açıklanmıştı. Teklifin talepleri karşılamadığını ilettiklerini belirten Atalay “İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız” demişti.

Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren ikinci toplantının ardından, Türk-İş Genel Başkanı Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

Atalay, taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30’dan 40’a çıkartılması güzel ama bizim için yeterli değil. Toplumun alım gücüyle ilgili sıkıntısı devam ediyor. Bizim görevimiz, temsil ettiğimiz insanların alım gücünü artırmak. Gayretimiz bu yönde. Bugün gelen teklifi küçümsemiyorum ama yüzde 40’ı bir geçelim istiyoruz.” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan da, teklifi Türk-İş ve Hak-İş olarak yetersiz bulduk. Sayın Bakan’ın ortaya koyduğu tavrı önemsiyoruz. Bu teklifin, hem sendikalarımızın hem de üyelerimizin beklentilerinin altında kaldığı için kurumlarımız ve Sayın Bakan tarafından tekrar değerlendirilmesini arzu ettik.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here