📽️İran’da üniversite öğrencileri pes etmiyor; protestolar devam ediyor

0

📽️İran’da üniversite öğrencileri pes etmiyor; protestolar devam ediyor
.
İran’da 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan gösteriler bazı üniversitelerde sürdü.

Ülkede devam eden gösterilere ve gözaltına alınan kişilere destek, üniversiteye giriş yasağı ve gözaltılara tepki için üniversitelerde toplanan öğrenciler, disiplin kurulu davalarının hemen sonlandırılması isteğinde bulundu.

Ülkenin farklı şehirlerinde yer alan Mazenderan, Şehid Beheşti, Urumiye, Tebriz Tıp Bilimleri, Zehra, Bilim ve Teknoloji, Noşirevani, Terbiyet Müderris, Kirmanşah Razi, Allame Tebatebayi, Emir Kebir, Senendec Tıp Bilimleri, Azad, Kürdistan, Tahran Sanat, Hamid Kaderzade üniversitelerinde öğrenciler protesto düzenledi.

İslami Kuruluşlar Öğrenci Birliğinin,  Telegram  sayfasından yayınladığı görüntülere göre, Tahran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, tutuklu öğrenciler ve protestolarda öldürülenlerin anısına kampüs içindeki havuzu kırmıza boyayıp kağıttan gemiler yüzdürdü.

Görüntülerde, Hoca Nasruddin Tusi Üniversitesi’nde gösteri düzenleyen öğrenciler ile Besic milis gücü üyesi olduğu ileri sürülen kişiler arasında çatışma çıktığı görüldü. Öğrencilerce yapılan açıklamada, çok sayıda göstericinin yaralandığı bilgisi aktarıldı.

Kürdistan Üniversitesi’nde çekildiği ileri sürülen görüntülerde, güvenlik güçlerinin silahlı müdahalede bulunduğu, öğrencilerin dağa doğru koştuğu, bir kısmının yere düştüğü, bazı göstericilerin yaralandığı görüldü.

Üniversitelerde düzenlenen gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alındığı haberleri de gelen bilgiler arasında yer aldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here