📽️’Very Peri’ nin sayılı günleri kaldı; ‘Viva Magenta’ geliyor! Pantone 2023’ün rengini ‘Viva Magenta olarak belirledi.

0

📽️’Very Peri’ nin sayılı günleri kaldı; ‘Viva Magenta’ geliyor! Pantone 2023’ün rengini ‘Viva Magenta olarak belirledi.

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılın rengini belirledi. 2023 için koyu kırmızı tonlarına sahip Viva Magenta 18-1750 isimli rengi seçen Pantone, rengin tanımını ise ‘alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir ton’ şeklinde yaptı.

Genellikle gücü sembolize eden koyu kırmızı tonları, aynı zamanda iyimserliği, neşeyi ve coşkuyu teşvik ediyor.

Pantone, Viva Magenta rengini Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu

Kırmızı tonları ailesinin cesur ve korkusuz temsilcilerinden Viva Magenta, iddialı ve güçlendirici olsa da agresif olmayan bir renk. Kızıl tonlar düşünüldüğünde akla gelen geleneksel kırmızılardan oldukça farklı olan renk, sıcak ve soğuk tonlardan oluşan bir pembe ve kırmızı ile pembe ve mavi arasında bir dengede yer alıyor.

Pantone Renk Enstitüsü Direktörü Leatrice Eiseman, Viva Magenta’nın  ‘hareketle titreşen hareketli bir kırmızı’ olduğunu söyledi. Renk tonunun ilhamını tabiat anadan aldıklarını dile getiren yetkili, böceklerden elde edilen boyalar, kumaşlardaki zengin pembe ve kelebeklerdeki macenta tonlarının cesur ve korkusuz Viva Magenta’yı yaratmak için yaratıcılara ilham verdiğini belirtti.

2023 yılının rengini belirlerken aynı zamanda geçtiğimiz iki yılda koronavirüs salgını nedeniyle karşılaştığımız zorlukları dikkate alan enstitü, artık umut, güç ve dinamiklere ilham veren bir renk seçmenin zamanı geldiği için Viva Magenta’yı seçti. 2021 sonunda 2022 yılı için ‘mavinin durağan sakinliği ile kırmızının enerjik akışının’ bir karışımı olarak tanımlanan mavimsi ‘Very Peri’ rengini yaratan Pantone, Viva Magenta ile taze ve yepyeni bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Pantone, bu yıl mevcut renkler arasından bir tonu seçmek yerine ilk kez sıfırdan renk üretmeyi tercih ederek ‘Very Peri’yi 2022’nin rengi ilan etti.

Pantone, içinde bulunduğumuz 2022’nin rengini ‘Very Peri’ olarak seçmişti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here