1,5 yaşında, çöp evde, tek başına 

0

1,5 yaşında, çöp evde, tek başına 

Konya’daki olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi 30 Ağustos Sokak’ta bir apartmanda meydana geldi.

Apartman sakinleri, ev sahibiyle birlikte F.G.’nin kiracı olarak oturduğu teras kattan çocuk ağlama sesi duymaları üzerine, boş olan yan daireden terasa çıktı. Ardından terasın duvarından atlayıp F. G.’nın açık olan balkon kapısından içeri giren komşuları, gördükleri manzara karşısında şoke oldu.

1,5 yaşındaki bebek her odası çöplerle dolu evin yatak odasında yerde bitkin halde yatarken bulundu. 2 biberon su verip, minik Asel’i besleyen komşuları, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bebek ihbarla çağrılan ambulansla Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı.

b3

Tedaviye alınan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. O sırada yakındaki bir pansiyonda sevgilisinin yanında olduğu öne sürülen anne F.G. polis tarafından gözaltına aldı. İfadesinin ardından serbest bırakılan F. G. hakkında ‘Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali’ suçundan soruşturma başlatıldı.

konyada-cop-evde-bulunan-15-yasinda-kiz-cocugu-hastaneye-kaldirildi_4945_dhaphoto6

Serbest bırakılan F.G.’nin hastanede tedavisi devam eden kızının yanında refakatçi olduğu öğrenildi. Bebeğin tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacağı öğrenildi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here