Mucize keçi ‘Kınalı’ enkazdan 47 gün sonra canlı çıktı, durumu iyi!

0

Mucize keçi ‘Kınalı’ enkazdan 47 gün sonra canlı çıktı, durumu iyi!

Depremlerden büyük yara alan Kahramanmaraş’ta yıkılan bir binada enkaz kaldırma çalışmaları sırasında hem büyük şaşkınlık hem de büyük mutluluk yaratan bir olay yaşandı.

Akçalı Mahallesi’nde Ahmet Hadi Tündükozan’ın eşi, 2 oğlu ve 2 geliniyle yaşadığı 3 katlı bina, 6 Şubat’taki depremlerde yıkıldı. Bu sırada alt kattaki ahırda bulunan keçi de enkaz altında kaldı. Canlarını kurtaranın Tündükozan ailesi, keçiyi kurtarmak istedi ama başarılı olamadı.

Enkaz kaldırırken herkesi şaşkına çeviren anlar! 47 gün sonra yaşanan mucize...
3 kişinin hayatını kaybettiği mahallede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, dün, depremin 47’nci gününde öldüğü düşünülen keçi sağ çıktı. İş makinesi operatörü, enkazın üstündeki beton blokları kaldırınca keçi dışarı çıktı.

keci-47nci-gunde-enkazdan-sag-cikti_4023_dhaphoto1

Sezer Tündükozan, keçiyi sağ görünce hem şaşırdıklarını hem de çok mutlu olduklarını belirtti. Kınalı isimli keçilerinin enkazdan sağ çıkmasının mucize olduğunu söyleyen Sezer Tündükozan, Operatörün betonu kaldırmasıyla beraber keçi ayaklandı. Keçinin hiç sesi gelmiyordu, biz de anlamadık. Çıktı hâlâ sesini çıkarmıyor, sadece sağını solunu dinliyor, korkmuştu, ayakları titriyordu. Normalde 47 gün aç kalamaz. Su hiç yok belki, yanına saman da dökülmüş olabilir” diye konuştu.

keci-47nci-gunde-enkazdan-sag-cikti_4023_dhaphoto4

Ahmet Hadi Tündükozan ise deprem sırasında binanın sallandığını, kendilerini dışarı attıktan kısa bir süre sonra da yıkıldığını belirtti. Tündükozan, keçinin enkaz altından 47 gün sonra sağ çıkmasının mucize olduğunu kaydetti.

keci-47nci-gunde-enkazdan-sag-cikti_4023_dhaphoto2

 

Bun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here