Dünyanın en mutlu ülkeleri: Finlandiya birinci; Türkiye 106’ncı sırada

0

Dünyanın en mutlu ülkeleri: Finlandiya birinci; Türkiye 106’ncı sırada

Birleşmiş Milletler (BM), 2023 için dünyanın en mutlu ülkeleri listesini yayımladı. Finlandiya yine 1. olurken Türkiye 106. sıraya geriledi.

BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın Gallup Dünya Anketi’nde elde edilen verilere dayanarak her bahar yayımladığı Dünya Mutluluk Raporu’nda Finlandiya üst üste altıncı kez ipi göğüsledi.

Mutluluk endeksi, 150’den fazla ülkede yurttaşlardan o ülkede yaşamakla ilgili deneyimlerini sıralamalarının istendiği anketin verileriyle her ülkenin GSYİH’si, yaşam beklentisi, cömertliği, sosyal desteği, özgürlük ve yolsuzluk seviyelerinin değerlendirilmesine dayandırılıyor.

Finlandiya

Düşük suç oranları, bol miktarda doğal güzellik, topluluk ve işbirliğine verilen önem, evrensel sağlık hizmetleri ve yoksulluk içinde yaşayanlarının oranının düşüklüğünden hareketle Finlandiya halkının mutluluk şampiyonu olduğu sonucuna ulaşıldı.

Listenin en üstünü İskandinav ülkeleri kapladı.

Danimarka
İzlanda

Finlandiya’yı ikinci ve üçüncü en mutlu ülkeler olarak Danimarka ve İzlanda takip ederken, İsveç ve Norveç altıncı ve yedinci sıraları aldı.

İsveç

Norveç

En mutlu 10 ülkeden 8’i Avrupa’dan çıktı. Diğer 2 ülke İsrail ile Yeni Zelanda oldu.

İsrail

Zelanda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here