Kazanırlarsa Meclis’te alternatif bir gazeteciler Cemiyeti bile kurabilirler! 

0

Kazanırlarsa Meclis’te alternatif bir gazeteciler Cemiyeti bile kurabilirler! 

Siyasi partilerden aday adaylığı başvurusunda bulunan çok sayıda gazeteci de var.

Sedef Kabaş

Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklanarak cezaevine giren ve tahliye olan gazeteci Sedef Kabaş, Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Yoksulluk Ofisi Koordinatörü ve gazeteci Hacer Foggo ve gazeteci Ali Haydar Fırat İstanbul’dan aday adaylığı başvurusu yapan isimler oldu.

Cem Seymen

Geçtiğimiz haftalarda CNN Türk’ten istifa eden Cem Seymen’in yanı sıra gazeteciler Ece Sevim Tanyeli, Ali Tesel’in ve İslam Özkan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci aday adaylığı başvurusu yaptı.

RTÜK Üyeliğinden istifa eden ve yıllarca CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanlığını yapan Okan Konuralp, geçtiğimiz yıllarda saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Orhan Uğuroğlu Ankara’dan aday adaylığı başvurusu yapan gazeteciler oldu.

Mehmet Orhan Uğuroğlu

İzmir’de ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti önceki dönem başkanı Misket Dikmen, Ali Tezel, Mustafa Ali Fırtına, Nurgül Uçar Aktuğ, Şadıman Şenbalkan ve Veli Özdemir adaylık başvurusunda bulunan gazeteciler arasında yer aldı.

Aday adaylığı başvurusunda bulunan bir gazeteci de Hulki Cevizoğlu

Cebrail Mungan

Bir gazeteci aday adayı ise, Anadoludan: TV yapımcısı Cebrail Mungan  Malatya’nın Battalgazi ilçesinde İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here