Diyarbakırlı öğrencilerin projesi 116 ülkeden bin 290 takım içinde ilk 10’da

0

Diyarbakırlı öğrencilerin projesi 116 ülkeden bin 290 takım içinde ilk 10’da

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji öğrencileri, 116 ülkenin katıldığı yarışmada, ürettikleri cihazla çamaşır makinasında su ve elektrik tasarrufu sağlayarak ilk 10’a girdi.

İsviçre merkezli The Earth Foundation tarafından her sene çevresel sürdürülebilirlik alanında 13-19 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen The Earth Prize’da, bu yıl 116 farklı ülkeden bin 290 takım arasından başarılı 10 projeden ikisi Diyarbakırlı öğrencilerden oluşan iki takımın oldu.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Global Education Center danışmanı Cemil Yıldız da bu başarılı takımlara yönelik katkılarından dolayı “Yılın Eğitmeni” ödülü için finale kalma hakkını kazandı

Yıldız yaptığı açıklamada, uzunca bir süredir öğrencilerin yurtdışı eğitim danışmanlığını yaptığını ve çocukların yurtdışı eğitim, proje ve yarışmalarla bağlantılarını kurmak, lise öğrencilerine bir kısmı ömür boyu olmak üzere bu tür prestijli yarışmalar yoluyla yurtdışı eğitim bursu bulmak için büyük bir çaba sarf ettiğini söyledi.

Finalistlerden Delavo (latince; temiz su) takımının ECaundry ismini verdiği başarılı proje, çamaşır makinelerinin su ve elektrik tüketimini azaltmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, çamaşır makinelerinde kullanılan suyun arıtılarak tekrar kullanılmasına yönelik bu projede gençler bir dizi hesaplama yaparak bir makinenin yılda yaklaşık 8 bin 200 litre su tasarrufu sağlayarak bu sistemin maliyetinin hızlı bir şekilde telafi edilebileceği ortaya çıkarıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here