Sonsuza kadar yaşamak ister miydiniz ? Bilgisayar bilimcisi Ray Kurzweil, 2029’da ömrümüzü uzatabileceğimizi ve ‘neredeyse ölümsüz’ olabileceğimizi iddia ediyor

0

Sonsuza kadar yaşamak ister miydiniz ? Bilgisayar bilimcisi Ray Kurzweil, 2029’da ömrümüzü uzatabileceğimizi ve ‘neredeyse ölümsüz’ olabileceğimizi iddia ediyor

Bilgisayar bilimcisi Ray Kurzweil, ölümsüz olmak gibi bir hayaliniz varsa, sadece 7 yıl daha, yani 2030 yılına kadar dayanmanızın yeterli olacağını söylüyor.

Kendisini bir fütürist olarak tanımlayan ve Google’ın makine öğrenimi projesinde çalışan Ray Kurzweil, 2029 yılına kadar insanların yaşam sürelerinin önemli ölçüde, hatta süresiz olarak uzayacağını öngörüyor. Ayrıca beynin, bize ‘Tanrı benzeri’ yetenekler vermek için bulut tabanlı ağlara bağlanan implantlarla geliştirilebileceğine inanıyor.

Bilgisayar bilimcisi ve fütürist Ray Kurzweil, insanlığın ölümsüzlüğe ulaşacağı ve yapay zekanın (AI) tekilliğe kavuşacağı zamanı tahmin eden özel zaman çizelgeleri hazırladı. Eğer tahminleri doğru çıkarsa, sonsuza dek yaşama şansınız için önümüzdeki yedi yılı atlamanız yeterli olabilir.

Kurzweil, 1990’da bir bilgisayarın 2000 yılına kadar insan dünya satranç şampiyonlarını yeneceğini doğru bir şekilde tahmin etmesi, taşınabilir bilgisayarların ve akıllı telefonların yükselişi, daha fazla kablosuz teknolojiye geçiş ve internetin muazzam yükselişi belli olmadan önce yükseleceğini öngörmesi ile teknoloji hakkında tahminlerde bulunma konusunda makul bir geçmişe sahip.

Ray Kurzweil’in daha önce öngördüğü ‘Zihin transferi ve bu yolla biyolojik bedenin her türlü kısıtlamalardan kurtulma’ fikri bilim çevrelerinde yankı uyandırmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here