Erişime kapatılmıştı. Çalışma izni uzatılmadı, ay sonunda ofisini kapatıyor

0
Erişime kapatılmıştı. Çalışma izni uzatılmadı, ay sonunda ofisini kapatıyor                                                                                                                                          İsmail Saymaz, DW Türkçe’nin yabancı şirket temsilciliği olarak ofis açmasını mümkün kılan çalışma izninin uzatılmadığını ve DW Türkçe’nin ay sonunda ofisini kapatacağını duyurdu.

                                                                                                                         Konuyla ilgili Halk TV yazarı İsmail Saymaz, şu bilgileri aktardı:

“Geçen yıl televizyon yayıncılığı lisansı için başvuru yapmadığı gerekçesiyle DW Türkçe’nin internet erişimini engelledi. DW Türkçe’ye o tarihten beri VPN’le ya da başkaca linklerden erişiliyor.

Şimdi de DW Türkçe’nin yabancı şirket temsilciliği olarak ofis açmasını mümkün kılan çalışma izni uzatılmadı. İki yıllık çalışma izninin uzatılması için geçen şubatta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuran DW Türkçe’ye faaliyet alanını yanlış seçtiği gerekçesi gösterilerek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda 10 gün önce ret yanıtı verildi.

DW Türkçe, ay sonunda ofisini kapatıyor. Muhabir ve editörleri kadrolu ve sigortalı olarak değil, telifli şekilde içerik üretebilecek.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here