Mahkeme, Milas Kuş Alanı’ndaki ‘Turizm Kenti’ projesine ÇED’ in verdiği olumlu kararı iptal etti

0

Mahkeme, Milas Kuş Alanı’ndaki ‘Turizm Kenti’ projesine ÇED’ in verdiği olumlu kararı iptal etti

Muğla’nın Milas ilçesindeki Tuzla Sulak Alanı ve Sarıçay Deltası arasındaki bölgede Ağaoğlu Holding’e ait ‘Turizm Kenti Projesi’ için verilen ÇED olumlu kararı Muğla Büyükşehir Belediyesi müdahil olduğu dava sonucunda iptal edildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi mahallesinde yer alan Tuzla Sulak Alanı, zengin biyoçeşitliliğine rağmen yapılaşmaya açılmaması ve korunması için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de müdahil olduğu davada ÇED Olumlu Kararının iptal edilmesine karar verildi.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Tuzla Sulak Alanı ve Sarıçay Deltası arasındaki bölgede Ağaoğlu Holding tarafından ‘Turizm Kenti Projesi’ için ÇED olumu raporu verildi. Karar mahkemeye  taşınırken ÇED olumlu raporunun iptal edilmesi sağlandı.

2001 yılında IBA (Important Bird Area) tarafından kuş alanı olarak belirlenen ve 2004 yılında Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından koruma kapsamına alınarak yönetim planı yapılan Tuzla Sulak Alanı 250’ye yakın kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Başta pelikan ve flamingo gibi nadir kuş türlerine ev sahipliği yapan alandaki doğal, kültürel ve tarihsel dokunun zarar göreceği gerekçesiyle projenin ve ÇED olumlu kararı iptali için dava açıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here