Bu rekor alkışlanır. 104 günde 104 maraton. 

0
Bu rekor alkışlanır. 104 günde 104 maraton. 

ABD’de 46 yaşındaki ampute sporcu Jacky Hunt-Broersma’nın 104 günde 104 maraton koşarak bu alandaki dünya rekorunu kırdığı duyuruldu.

– ABD’de kanser tedavisi görürken sol bacağını kaybeden 46 yaşındaki Jacky Hunt-Broersma, 104 günde 104 maraton koşarak art arda “en fazla maraton koşan kişi” olarak Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeye hak kazandı.

Ampute sporcu, ocak ayı ortasından bu yana günde yaklaşık beş saatini 42 kilometre koşarak geçirdi. Hunt-Broersma’nın sözcüsü, 30 Nisan’da 104’üncü maratonunun tamamlandığını belirtti. Guinness rekorları için inceleme ve kayıt işlemlerinin ise üç ay kadar sürdüğünü söyledi.

Güney Afrika’da doğan, İngiltere ve Hollanda’nın ardından ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan Jacky, hastalıktan sonra hiç geri kazanamayacağını sandığı özgüvenine koşma sayesinde ulaştığını belirtiyor.

2002’de henüz 26 yaşındayken Hunt-Broersma’ya Hollanda’da doktorlar Ewing sarkomu adı verilen nadir bir kemik kanseri teşhisi koydu. Kanserin yayılmasını önlemek için teşhisten iki hafta sonra sol bacağı ampute edildi. “Her şey çok hızlı gelişti” diyen Hunt-Broersma, ilk birkaç yıl hayatındaki değişikliği kabullenmekte zorlandığını ancak 2016’da koşmaya başladığını belirtti.

Hunt-Broersma, uzun mesafe koşulara uygun bir protez bacak aldıktan sonra ilk 10 km koşusuna kayıt yaptırdı. Koşudan önceki gece fikrini değiştirip yarı-maraton kategorisinde katılmaya karar verdi. “Ya hep ya hiç tarzı bir insanım. Sınırları zorlamayı ve ne kadar ileri gidebileceğimi görmek istiyorum” dedi. Ocak ayında ise kendisine art arda en fazla sayıda maraton koşma hedefini koydu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here