Aynı konuda zıt iddialar: Deprem olmadan ölmek!

0

Aynı konuda zıt iddialar: Deprem olmadan ölmek!

Profesör Şener Üşümezsoy: “İstanbul’da büyük depremin olma ihtimali yüzde 1-2”

Deprem uzmanı Şener Üşümezsoy ‘büyük İstanbul depremi’ ile ilgili diğer uzmanlardan farklı açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy, “İstanbul’da büyük depremin olma ihtimali yüzde 1-2” dedi.

Özellikle İstanbul depremi ile ilgili korkunç senaryolar ortaya çıkarken ve  Prof. Dr. Naci Görür ile Prof. Dr. Celal Şengör her geçen dakika İstanbulluları uyarırken İstanbul’da 7’nin üzerinde bir deprem beklendiği şeklindeki yorumlara ilişkin Üşümezsoy, İstanbul depremi ile ilgili aynı fikirde olmadığını söyledi.

İstanbul’da önümüzdeki yıllarda 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 civarında olduğunu belirten Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “‘Büyük İstanbul Depremi’ fikrini ortaya atan ABD’li jeofizik uzmanı Ross Stein dahi hatalı açıklamalarını kabul edip, 6.5 şiddetinde bir depremin o da ancak yüzde 1-2 ihtimalle olabileceğini ifade ediyor ancak Türkiye’deki bazı profesörler ilk açıklamayı baz alıp bu yeni açıklamaları görmezden geliyorlar” dedi.

Silivri-Yeşilköy arasındaki 50 km’lik kırılmayan fay ilgili de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Üşümezsoy, “Bu fay bahsedilen kadar büyük bir deprem üretmez çünkü çok sığ. Derinlik 7 km. Fakat orada fay iki parça, birbirleriyle bağlantılı değil, atlamış faylar. Dolayısıyla bunlar bir seferde kırılmaz. İkinci fay dediğimiz Büyükçekmece-Yeşilköy arasındaki fay aktif değil” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here