Orda bir köy yok artık uzakta. 130 evden sadece 10 tanesi sağlam kaldı

0

Orda bir köy yok artık uzakta. 130 evden sadece 10 tanesi sağlam kaldı

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi’nin Büyük Mahalle köyü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikinci depremin ardından neredeyse yok oldu.

130 evden yalnızca 10’unun oturulabilir olduğu köyde yaşayanların tek sevinci ise hayatta kalmak oldu. Ağırlıklı olarak kerpiç evlerin bulunduğu, birçok evin yere doğru kaydığı köyde 1 kişi hayatını kaybetti.

Yalnızca 10 bina sağlam kaldı: Depremin ardından Kozluca'da bir köy neredeyse yok oldu

Neredeyse sağlam evin kalmadığı yerde yaşayanların birçoğu köyünü bırakıp başka şehirlere gitmek zorunda kaldı. Coğrafi konumu gereği çadır kurmanın dahi güç olduğu köyde su sorunu yaşıyor. Kiminin şişelerde çadırına su taşıdığı, kiminin enkaz altında kalan traktörünü kurtarmaya çalıştı.

Büyük Mahalle köyünde yaşayan Mevlüt Çetin, “Köyümüzün zararı çok. Birinci depremde fazla hasar görmedi ama ikinci depremde yerle bir oldu. 100 tane evimiz varsa 99’u oturulmayacak halde. Garajlarda 15-20 kişi idare ettik.

yalnizca-10-bina-saglam-kaldi-depremin-ardindan-kozluca-da-bir-koy-neredeyse-yok-oldu-1126009-1.
Çetin, Evler oturulmayacak halde. Hayvanlarımızın yerleri var onların yanında kalmaya çalışıyoruz. 130 tane ev var, 10 tanesinde anca oturulur. Öbürleri oturulmayacak halde. Yıkılmadıysa da bir tarafı çöktü, bir tarafı duruyor. 10 tanesi yeni yapılan tek katlı olduğu için sağlam ama çatlaklar var. Köy bitti. Bu köy bitti” diye konuştu.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here