Utanç davasında, kapalı oturum ve yayın yasağı kararı!

0
Utanç davasında, kapalı oturum ve yayın yasağı kararı!İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken Kadir İstekli ile ‘evlendirmesi’ne ilişkin dava bugün başladı.

Gerçek Gündem muhabiri Filiz Gazi’nin aktardığına göre; duruşma 2. Ağır Ceza salonu küçük olduğu için yine adliye binasındaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda görülüyor. Duruşmaya tutuklu sanıklar H.K.G’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve tarikat üyesi Kadir İstekli getirildi. Duruşma iddianame okunmadan, Malatya, Kırıkkale, Çorum, Kütahya, Ordu, Eskişehir, Yalova barolarının katılma talebi ile başlatıldı. Avukat Ömer Kavili söz alarak duruşmanın usule aykırı başlatıldığını söyledi

Kadir İstekli’nin avukatı Eyüp Akıncı, duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti:

“Katılma taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verilmesini talep ediyoruz. İlgili, ilgisiz beyanlar bizi üzdü. Gelinen aşamada kapalı oturum yapılmasını elzem oldu. TİP, SOL, Halkın Kurtuluş Partisi gibi partilerin davaya katılma taleplerinin, içlerini buraya lanse etmek olduğunu gördük, aynen kendilerine ve partilerine iade ediyoruz.

Öte yandan Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı da müdahillik taleplerinin reddini istedi.

Mahkeme heyeti kapalı duruşma kararı aldı. Yargılama kapalı olarak devam edecek. Basın mensuplarının ve izleyicilerin duruşma salonuna girmesi mümkün olmayacak.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgülü yaptığı açıklamada, davaya müdahillik taleplerinin reddedildiğini açıkladı.

Adliye önünde mağdur H.K.G.’ye destek için bir araya gelen kadın örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, SOL Parti, CHP, EMEP, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü, Sol Feminist Hareket, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Türkiye genelinde baro temsilcileri Kartal Adliyesi’nde.

İlgili haber:

6 yaşındaki çocuk gelin skandalı: Kadir İstekli ve baba Yusuf Gümüşel için yakalama kararı: İstekli gözaltına alındı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here