Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyon Djokovic…

0

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyon Djokovic…

Finali kazanan Djokovic, 2 milyon 975 bin Avustralya dolarının (yaklaşık 39 milyon Türk Lirası) sahibi oldu.

Avustralya Açık tarihinin en çok şampiyon olan ismi Djokovic, 2023 finalinde karşılaştığı Tsitsipas’ı mağlup ederek 10. şampiyonluğunu elde etti.

Geçen sene Avustralya’dan sınır dışı edilen Djokovic, Nadal’a ait rekoru egale ederken, Avustralya Açık tarihine geçmeyi de başardı.

Finalde Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas ile karşılaşan Sırp raket Novak DJokovic, son iki seti tie-break’e giden maçı 3-0 kazanarak kariyerinin 10. Avustralya Açık şampiyonluğunu elde etti ve tarihi bir zafere imza attı.

İlk seti 6-3’le kazanan Djokovic, tie-break’e giden ikinci seti de, Yunan tenisçinin etkili performansına rağmen 7-6 almayı başardı. Djokovic karşısında setlerde 2-0 geriye düşmesine rağmen oyunu bırakmayan Tsitsipas, üçüncü seti de tie-break’e götürmeyi sağladı. Ancak tie-break’te Djokovic’e karşı oldukça kötü bir oyun sergileyen ve saha değişimine 5-1 geride giren Tsitsipas’ın, geri dönüş çabası sonuçsuz kaldı. Djokovic, 3-6, 6-7 ve 6-7’lik setlerle 3-0 galip geldi ve 2023 Avustralya Açık şampiyonu oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here