20 kent için sarı ve turuncu alarm: İstanbul’da yer yer yağmur

0

20 kent için sarı ve turuncu alarm: İstanbul’da yer yer yağmur

Meteoroloji birçok kent için sağanak yağmur ve fırtına alarmı verilirken; İstanbul ve çevrelerinde ise kar yağışı ve soğuk hava hakim olacak.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneybatısı, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara’da yağışların, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli yağmur, Bilecik çevrelerinde kuvvetli ve ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’de kış başlıyor. Doğuda kar yağışları başlayacak, önemli kar yağışları var.

Türkiye’nin hemen her yerinde yağış var. İstanbul’da sıcaklık pazar günü 6 dereceye kadar düşecek. İstanbul’da kar bu hafta sonu görünmüyor ancak Şubat’ın 2’si 3’ü gibi kar yağışı görülecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here