Saklambaç, SaklanKaç oldu; Çocuk ülke değiştirdi!

0

Saklambaç, SaklanKaç oldu; Çocuk ülke değiştirdi!

Düşünün, saklambaç oynuyorsunuz, park edilmiş bir konteynerin içine saklanıyorsunuz, uyuyakalıyorsunuz ve kendinizi yeni bir ülkede buluyorsunuz.

Bir hayatta kalma filminin olay örgüsüne benziyor; ama 15 yaşındaki Bangladeşli bir çocukla gerçek oldu.

17 Ocak’ta, bir Bangladeş gemisinden konteynerleri boşaltırken, Malezya’nın Port Klang personeli, konteynerlerin birinden bir deri bir kemik kalmış bir çocuğun dışarı çıktığını görünce şok oldu.

Oğlan yerel dili ne konuşuyor ne de anlıyordu, bu yüzden onunla iletişim kurmak büyük bir mücadeleydi.

Yetkililer, onun bir insan kaçakçılığı suç örgütünün kurbanı olduğundan şüphelenerek hemen polisi aradı. Ortada , olay insan kaçakçılığı ya da herhangi bir suç olmadığı ortaya çıktı.
Sadece, oğlan için ters giden bir gündü.

15 yaşındaki Fahim, Bangladeş’in Chittagong kentinde arkadaşlarıyla saklambaç oynuyordu. Bu sırada saklanmak için bir nakliye konteyneri seçti ve yanlışlıkla kendini içine kilitledi ve ardından uykuya daldı.

Konteyner daha sonra Malezya’ya gitmek üzere ticari bir gemiye götürüldü. Yolculuğuna 11 Ocak’ta Chittagong limanından başlayan gemi, 17 Ocak’ta Malezya’daki Port Klang’a ulaştı.

Çocuk 6 gün boyunca konteynerin içinde kilitli kaldı ve konteynerin içinden yardım için çığlık attı ama kimse tarafından duyulmadı. 6 gün bir lokma yiyecek veya su olmadan nasıl hayatta kaldığı hala herkes için bir muamma.

Port Klang’daki işçiler tarafından çekilen fotoğraflar ve klipler, nakliye konteynırından dışarı adımını atan çocuğun alışılmadık çevreden kafası karışmış göründüğünü gösteriyor. Daha sonra bir ambulans tarafından alındı ​​​​ve yerel bir hastaneye götürüldü. İyileştiğinde Bangladeş’e geri gönderilmesi için de düzenlemeler yapılıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here