Hollanda, Scottish Fold (İskoç) kedileri yasaklıyor

0

Hollanda, Scottish Fold (İskoç) kedileri yasaklıyor

Hollanda’da hükümet, ‘cins’ hayvanlara sahip olmayı, reklamlarının çeşitli medya platformlarında yer almasını yasaklamaya hazırlanıyor.

Kulakları kıvrık, kısa bacaklı kediler ya da yassı bir yüze sahip köpekler gibi birçok hayvan, ‘sevimli’ ve ‘güzel’ görüntülerinin ardında yaşam boyu çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor ve acı çekiyor.

Hollanda’da hükümet, özel olarak üretilen ve satılan bu hayvanları ülkede tamamen yasaklayacağını duyurdu.

Ülkenin Kültür, Doğa ve Gıda Kalitesi’nden sorumlu Bakanı Piet Adema yaptığı açıklamada, “Sırf ‘güzel’ ve ‘sevimli’ olduklarını düşündüğümüz için masum hayvanların hayatını acınası hale getiriyoruz” dedi.

“İşte bu yüzden hiçbir evcil hayvanın görünüşünden dolayı acı çekmediği bir Hollanda’ya doğru büyük bir adım atıyoruz.” diyen Adema, bu hayvanların reklamlarda ya da sosyal medyada gösterilmesinin de yasaklanacağını söyledi.

Hollanda 2014 yılında sadece görünüşlerinden dolayı bu hayvanların üretilmesini yasaklamıştı.

Son duyurulan kararla birlikte hükümet, bu türlerin ithalatını ve ticaretini durdurmak için var olan yasal boşluğu kapatmaya çalışıyor.

Scottish Fold (İskoç) kedileri  osteokondrodisplazi adı verilen bir genetik rahatsızlıktan muzdariptir.  Bu rahatsızlık kıkırdak ve kemik deformasyonlarına yol açmaktadır. Sonuç olarak Scottish Fold kedileri hayatları boyu acı içinde yaşarlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here