Şaka değil, gerçek; Ses yapıyor diye oksijen desteğini kapattı, oda arkadaşının ölümüne sebep oldu!

0
Şaka değil, gerçek; ‘Ses yapıyor’ diye oksijen desteğini kapattı, oda arkadaşının ölümüne sebep oldu!

Almanya’nın Mannheim kentinde corona virüsüne yakalandığı için Mannheim Diakonissen- Hastanesi‘ne kaldırılan Hilal K. (79), yatak komşusu olan başka bir Türk kadın Hatun C. (72) yüzünden hayatını kaybetti.

Olayın 30 Kasım akşamı yaşandığı ve corona virüsü nedeniyle oksijen tüpüne bağlı olan Hilal K., yavaş yavaş iyileşmeye başlarken şok eden olay gerçekleşti.

Hastaneden alınan bilgiye göre, Hilal K’nin yatak komşusu olan Hatun C., çok gürültü yapıyor diye o gece iki kez solunum cihazını kapattı. Hilal nine nefes alamadığı için can verdi ama hemşireler yetişip suni teneffüsle hayata döndürdü. Ancak yaşlı kadın kısa süre sonra öldü.

Bu olayın acısı bitmeden aile yeni bir olayla sarsıldı… Hilal K.’nın kızı Saadet Ö. (48), annesinin cenazesini beyni olmadan devraldıklarını ve öyle defnetmek zorunda kaldıklarını anlattı. Bunun için kendilerinden izin alınmadığını belirten Saadet Ö., bu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirtiyor.

Almanya'da 'ses yapıyor' diye yaşam destek ünitesini kapatmıştı: Ölen de öldüren de Türk çıktı - Resim : 1

Ortada bir cinayet şüphesi varken, ailenin bu tavrı şaşırttı. Mannheim ve Almanya bu olayla çalkalanırken, aile şimdi en azından bir özür beklediklerini söylüyor.

Hilal K.’nin ölümüne, nefessiz kalmasının mı, yoksa coronanın mı neden olduğunun araştırılması için beyninin Heidelberg’deki Adli Tıp’ta inceleneceği belirtildi.

Hatun C., ölüme sebebiyet şüphelisi haline geldiği için olaya el koyan savcılık, bu tuhaf vakayı çözmeye çalışıyor. Savcılık, araştırmaların sonuçlanmasından sonra aileye bilgi verileceğini açıkladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here