Eczacıbaşı ve VakıfBank, Dünya Şampiyonası’na galibiyetle başladı

0

Eczacıbaşı ve VakıfBank Dünya Şampiyonası’na galibiyetle başladı

Eczacıbaşı Dynavit, Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nın açılış maçında Dentil Praia Clube’yi 3-0 mağlup etti.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da başlayan 2022 Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nın açılış maçında Eczacıbaşı Dynavit, Brezilya ekibi Dentil Praia Clube ile karşı karşıya geldi.

Antalya Spor Salonu’nda oynanan A Grubu karşılaşmasının ilk setini Eczacıbaşı Dynavit 25-14 kazanarak 1-0 öne geçti. Turuncu-beyazlılar, ikinci seti de 25-15 kazandı ve durumu 2-0 yaptı. Çekişmeli geçen üçüncü seti de 25-18 kazanan Eczacıbaşı Dynavit, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nı 2015 ve 2016’da kazanan Eczacıbaşı Dynavit, şampiyonadaki ikinci maçında 16 Aralık Cuma günü CEV Şampiyonlar Ligi ikincisi İtalyan ekip Prosecco DOC Imoco Conegliano ile saat 16.00’da karşı karşıya gelecek.

VakıfBank, ilk maçında Kuanysh Club’ı 3-0 mağlup etti.

2022 Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda VakıfBank, Kazakistan ekibi Kuanysh Club’u 3-0 yendi.

Antalya Spor Salonu’nda oynanan B Grubu karşılaşmasının ilk setini VakıfBank 25-15 kazanarak 1-0 öne geçti. Sarı-siyahlılar, ikinci sette de rakibine 25-15 üstünlük sağladı ve durumu 2-0 yaptı. Üçüncü seti 25-17 kazanan VakıfBank, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Sarı-siyahlılarda Paola Egonu ve Chiaka Ogbogu 15’er sayıyla karşılaşmanın en skorer ismileri oldu.

Sarı-siyahlı ekip, şampiyonanın açılış mücadelesinde A Grubu’nda Brezilya ekibi Dentil Praia Clube’yi 3-0 yenen Eczacıbaşı Dynavit’ten sonra organizasyona üç puanla iyi bir başlangıç yaptı.

Türkiye’nin iki takımla temsil edildiği FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, yarın oynanacak Prosecco Doc Imoco Conegliano (İtalya)-Dentil Praia Clube (Brezilya) ve VakıfBank-Gerdau Minas (Brezilya) maçlarıyla devam edecek.

Organizasyon, 18 Aralık Pazar günü final karşılaşmasıyla sona erecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here