O başhekim yardımcısı görevinden alındı!

0

O başhekim yardımcısı görevinden alındı!

Çocuk yaşta evliliği savunarak, 13 yaşındaki çocuğun baskı ve zorlama olmadan kendi iradesiyle evlenebileceğini ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal görevinden alındı.

Bir sosyal medya kullanıcısın H.K.G’nin ailesi hakkında yaptığı bir paylaşıma yanıt veren Uysal, şu ifadeleri kullanmıştı:

*Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi? Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?

Yaşanan gelişmelerin ardından Hasan Hüseyin Uysal hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

Konuyla ilgigi konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Hasan Hüseyin Uysal başlatılan idari soruşturma kapsamında bakanlığımız tarafından görevinden alındı ve idari görevi sonlandı” dedi.

Uysal, daha önce de kadınları giyimleri üzerinden hedef almış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

*Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya’da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80’i açık tipler türedi.

*Bu teşhir, ‘beden görseli satma’ değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!”

İlgili haber:

’13 yaşında kişi kendi rızasıyla evlenebilir, meşru yolu kapatmak hangi mantık?’ Bunu söyleyen kişi bir başhekim yarımcısı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here