Haydarpaşa Dayanışması: Hızlı trenler Haydarpaşa Garı’na uğrayacak

0

Haydarpaşa Dayanışması: Hızlı trenler Haydarpaşa Garı’na uğrayacak

Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı için mücadele eden Haydarpaşa Dayanışması yaptığı basın açıklamasında Haydarpaşa’nın yeniden trenlere açılacağını duyurdu.

Haydarpaşa Dayanışması 569’uncu Pazar eyleminde yaptığı basın açıklamasında Haydarpaşa Garı’na trenlerin gelmesi için sayılı günler kaldığını müjdeledi.

Yapılan basın açıklamasında, Gar için mücadelenin 10 senedir devam ettiği hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Haydarpaşa Dayanışması aktivistleri olarak, 17 senedir Haydarpaşa Garı’nın kamusal bir mekân olarak yaşatmak için uğraştık durduk. Kitabımızın ismi de bu sebeple, tüm saldırılara rağmen ‘Yaşayan Haydarpaşa’, oldu ve Haydarpaşa’yı yaşattığımız hikayeleri anlattık. Sonunda ‘Haydarpaşa yaşıyor’ diyebileceğimiz bir döneme adım atıyor gibiyiz.”

“Gelinen noktada Haydarpaşa Garı’nın gar niteliğinin ve ulaşım işlevinin koruyacağına yönelik ilk resmi emareyle ve inşaat hareketi ile karşılaştığımız bir anda bulunuyoruz. Mevcut plana göre, eskisi gibi büyük bir kapasiteyle olmasa da hızlı trenlerin Haydarpaşa Garı’na geleceği, geri sahasının trenlerin bakım ve onarım ihtiyaçlarına göre kullanılacağı, arkeolojik buluntuların sergileneceği bir alanın bulunacağı, yani özünde Haydarpaşa Garı’nın kamusal bir ulaşım mekânı olarak yeniden halka açılacağını öğrenmiş, bu amaçla devam eden inşaat çalışmalarını gözlemlemiş bulunuyoruz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here