Boğaziçi, bilgisayar teknikeri alımında öyle bir şart koştu ki!   

0
Boğaziçi, bilgisayar teknikeri alımında öyle bir şart koştu ki!                                                                     

Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘kayyum’ yönetimi, önemli akademisyenlerin sözleşmelerini ve derslerini iptal ederken, okulda yeni işe alımlar yapmaya da devam ediyor.

‘Kayyum’ Naci İnci yönetimi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ilgili maddeleri uyarınca 2022 KPSS (B) grubu puanına göre 21 sözleşmeli personeli işe alınacağını duyurdu.

İlana göre ise, bilgisayar teknikeri ilanında “Cinsiyeti erkek olmak” kriteri kondu. İşe alımda diğer bir kriter ise “Yükseköğretim Kurumlarının Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak” olarak belirlendi.

Gerçek Gündem’e konuşan Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın, ilanın belirli bir kişiye açılmış özel ve hukuksuz bir ilan olduğunu belirterek, kurumun bu ilanı açarak işgüzarlık yaptığını söyledi:

“Bu tür ilanlar hem Yükseköğretim Kurumu’nun kararlarında hem de çalışma hayatındaki eşitlik ilkesine aykırı. Kurum bu ilanda işgüzarlık yapmış çünkü o bölümü bitiren kadın adaylar direkt elenmiş.  Bu ilan bilgisayar teknikeri ilanı olduğu için bilgisayar bölümü mezunu arıyorlar. Bilgisayar bölümünde okuyan ya da mezun olacak sadece erkek öğrenciler de yok. Bu ilan kadın adayların iş başvurusunu engelliyor.”

Haber: Gerçek Gündem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here