15 Temmuz sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi yeniden eğitime başladı

0
15 Temmuz sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi yeniden eğitime başladı                

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binası, yeniden faaliyete geçti.

Tarihi lise binasında Milli Savunma Üniversitesi’nin bazı bölümleri öğrencilerini eğitmeye başladı.

Milli Savunma Üniversitesi’nin sitesinden yapılan açıklamada, 2022-2023 eğitim yılında, binada yabancı diller yüksekokulunun faaliyete geçtiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kuleli Yerleşkesi’nde hizmet verecek olan yabancı diller yüksekokulunda, harp okullarımızı kazanan öğrencilerimiz yabancı dil hazırlık sınıflarına devam edeceklerdir.”

Kuleli Yerleşkesi’nde 10 Ekim’de düzenlenen açılış, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’nun katılımıyla yapıldı. Açılış, Milli Savunma Üniversitesi’nin resmi sitesinden de duyuruldu. Bu arada Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı resmi sayfasında da Kuleli Yerleşkesi Komutanlığı’nın fotoğraflarının yer aldığı görüldü.

15 Temmuz sonrası kapatılmıştı: Kuleli Askeri Lisesi binası yeniden faaliyette - Resim : 2

Kuleli’deki Askeri Lise binası, Yeniçeri Ocağı’nın kaldırılmasından (1826) sonra II. Mahmut tarafından yaptırılmıştı. O tarihten bugüne bina çeşitli tadilatlar, yangınlar görmüş, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine kadar askeri lise olarak hizmet vermişti. Tarihi binada, İlker Başbuğ’dan Işık Koşaner’e birçok genelkurmay başkanı yetişmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here