Havan saldırısına uğrayan Gaziantep’in Karkamış ilçesinde okullar bu hafta tatil edildi.

0

Havan saldırısına uğrayan Gaziantep’in Karkamış ilçesinde okullar bu hafta tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış’ta açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, Karkamış’taki tüm okulların bu hafta tatil edileceğini duyurdu. Özer, “Buradaki öğrenci, öğretmen ve ailelere psikolojik destek ve danışmanlık sağlayacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karkamış’ta havan saldırısına hedef olan öğretmenin hayatını kaybettiği Kocatepe İlkokulu’nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Acılıyız, 2 şehidimiz ve 10’a yakın yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerimizin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri, okullarını terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Ayşenur Alkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hızlı şekilde toparlanacağız. Bugünkü değerlendirmemiz sonucunda bu hafta Karkamış’taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Ve aynı zamanda hem Bakanlık olarak hem de Gaziantep’teki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrenci, öğretmen ve ailelere psikolojik destek ve danışmanlıkla ilgili her türlü desteği sağlayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti aziz milletiyle birlikte bu tip saldırılara karşı dimdik ayakta durarak, birlik beraberliğini çok daha güçlü hale getirerek tüm dünyaya bu aziz milletin neler yapabileceğini gösterecektir.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here